Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011 19:36

Καλαμάτα: Ελαιόλαδο σε εξευτελιστική τιμή από εταιρεία χωρίς άδεια τυποποίησης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Καλαμάτα: Ελαιόλαδο σε εξευτελιστική τιμή από εταιρεία χωρίς άδεια τυποποίησης

Το ελαιόλαδο που πουλιόταν σε εξευτελιστική τιμή στο "Carrefour Μαρινόπουλος" (προσφορά 11,90 ευρώ το πεντάλιτρο) της Καλάμάτας, έχει διακινηθεί από εταιρεία που δεν είχε άδεια τυποποίησης, αποκάλυψε ο έλεγχος των υπηρεσιών της περιφερειακής αυτοδιοίκησης στη Μεσσηνία. Μετά από αυτό αναμένονται και τα πορίσματα των ελέγχων για το περιεχόμενο της συσκευασίας.
Τα αρχικά αποκαλυπτικά στοιχεία του ελέγχου των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, για τα οποία ενημέρωσε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μαλαπάνης, τα επιβεβαίωσε πανηγυρικά η διασταύρωση των στοιχείων από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Τώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες περιμένουν την ανάλυση από το Γενικό Χημείο του Κράτους, για να διαπιστώσουν τι λάδι περιέχει η συγκεκριμένη συσκευασία: αν όντως έχει εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ή άλλα έλαια.
Το πιο σοβαρό στην υπόθεση είναι ότι η εταιρεία "ΚΟΡΕ Α.Ε.", που εμπλέκεται στην υπόθεση, έχει εμπλακεί και στο παρελθόν σε διατροφικό σκάνδαλο της χώρας, με παραφινέλαιο που βρέθηκε σε ηλιέλαιο το Νοέμβριο του 2008 - ενώ ήταν παρούσα και στο σκάνδαλο με το επιμολυσμένο ηλιέλαιο από την Ουκρανία νωρίτερα το ίδιο έτος, και είχε υποστεί κυρώσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης.
Για το Σάββατο το απόγευμα εξήγγειλαν κινητοποίηση έξω από το σούπερ μάρκετ στην οδό Αρτέμιδος, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Γαργαλιάνων, Χώρας και Λευκοχώρας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER