Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011 22:33

Διαμαρτυρία στο "Carrefour" της Αρτέμιδος στις 6 το απόγευμα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Παράσταση διαμαρτυρίας στο σούπερ μάρκετ "Carrefour", στην οδό Αρτέμιδος, στην Καλαμάτα, πραγματοποιούν σήμερα στις 6 το απόγευμα οι Αγροτικοί Σύλλογοι Γαργαλιάνων, Χώρας, Λευκοχώρας και Κορώνης. Η κινητοποίηση οργανώνεται με αφορμή την πώληση του ελαιολάδου "Κτήμα Κορέ" σε 5λιτρη συσκευασία αντί 11,90 ευρώ, για το οποίο αποκαλύφθηκε παράνομη τυποποίηση και διακίνηση.
Σε ανακοίνωσή τους οι σύλλογοι επισημαίνουν ότι «ο αθέμιτος ανταγωνισμός και η ασυδοσία στην αγορά πρέπει να ελεγχθούν με όλα τα μέσα που διαθέτει η οργανωμένη Πολιτεία». Παρατηρούν δε ότι «τη στιγμή που στην περιοχή μας η παραγωγή ελαιόλαδου βρίσκεται στην κορύφωσή της, με τις τιμές παραγωγού να κατρακυλάνε στα 2,20 ευρώ, τα "Carrefour" σπάνε τις τιμές ξεφτιλίζοντας την τιμή παραγωγού στα 1,30 ευρώ». Και μεταξύ άλλων, σημειώνουν:
«Σήμερα, 2-3 πολυεθνικές εταιρείες στο χώρο των τροφίμων ελέγχουν την αγορά και την κατανάλωση στη χώρα μας. Το πενιχρό εισόδημα των εργαζόμενων κατά 50-60% πάει για τη διατροφή. Αυτές οι 2-3 αλυσίδες έχουν βάλει το χέρι στην τσέπη μας, έχουν κλείσει τις ντόπιες επιχειρήσεις και τα μικρομάγαζα, και τα τεράστια κέρδη τους φεύγουν από την ντόπια αγορά και επενδύονται στη Γερμανία, τη Γαλλία ή όπου έχουν συμφέροντα αυτές. Η καταναλωτική συνείδηση προϋποθέτει την υποστήριξη της τοπικής οικονομίας. Ενώ η παντελής απουσία ελέγχων και θεσμών οδηγεί στην ασυδοσία την αγορά. Μεσσήνιε, αυτή η υπόθεση δεν αφορά μόνο τους αγρότες, αλλά όλους μας. Με την τακτική αυτών των εταιρειών - καρτέλ δεν μπορεί πλέον να επιβιώσει κανένα μικρομάγαζο. Αγροτικά αγαθά, κτηνοτροφικά προϊόντα, ρούχα, παιχνίδια, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές και ό,τι άλλο υπάρχει, έρχονται από το εξωτερικό, τα αγοράζουμε εμείς, τα δικά μας προϊόντα μένουν απούλητα και τα μαγαζιά μας κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Πρέπει τα θεσμικά όργανα να εφαρμόσουν τους ελέγχους για την ποιότητα, την προέλευση, τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Πρέπει και εμείς να αλλάξουμε συνείδηση, να προτιμήσουμε την ντόπια αγορά, να δίνουμε τελικά τα λεφτά μας εκεί από όπου θα επιστρέψουν σε εμάς».
Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER