Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011 00:56

Υπόσχεση για μεσσηνιακά προϊόντα στα ράφια του "Carrefour"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Υπόσχεση ότι στα ράφια των σούπερ μάρκετ "Carrefour" θα διατίθενται μεσσηνιακό ελαιόλαδο και άλλα τοπικά προϊόντα, πήραν χθες από τους υπεύθυνους της εταιρείας, οι Mεσσήνιοι αγρότες, που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της οδού Αρτέμιδος, στην Καλαμάτα.

Αγρότες από την Τριφυλία, από τους Γαργαλιάνους κυρίως, και τη Λευκοχώρα, που συγκεντρώθηκαν έξω από το σούπερ μάρκετ, διαμαρτυρόμενοι για την προσφορά - πρόκληση του ελαιολάδου "Κτήμα Κορέ" με 11,90 ευρώ το 5λιτρο, (το οποίο τυποποιόταν και διακινείτο παράνομα), άπλωσαν πανό κατά των καρτέλ και υπέρ της τοπικής οικονομίας και μοίραζαν στον κόσμο ένα κείμενο με τις θέσεις τους κατά του αθέμιτου ανταγωνισμού και της ασυδοσίας στην αγορά.

Ο Τάσος Αποστολόπουλος (πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λευκοχώρας), ο Λεωνίδας Παπαχριστοφίλου (πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων), ο Ηλίας Μπουντουβάς (γραμματέας του ιδίου συλλόγου) και ο Μπάμπης Καλογερόπουλος (από τους Χριστιάνους) χαρακτήρισαν ως προσβλητική και προκλητική ενέργεια κατά των Μεσσηνίων ελαιοπαραγωγών, την προσφορά του ελαιολάδου "Κτήμα Κορέ" με 2,38 ευρώ το λίτρο, την ώρα που στα ελαιοτριβεία του νομού βγαίνει το φρέσκο λάδι, στην πολύ χαμηλή τιμή - για μια ακόμα χρονιά - των 2,20 ευρώ το κιλό. Τόνισαν την ανάγκη να προστατευτούν πέρα από τον παραγωγό, το προϊόν και ο καταναλωτής και σημείωσαν πως το "Carrefour" και οι άλλες αλυσίδες των πολυκαταστημάτων, πρέπει να βάζουν στα ράφια τους και τοπικά προϊόντα.

Αντιπροσωπεία από τους αγρότες συναντήθηκε με το διευθυντή του καταστήματος Δημήτρη Κούτρα, ο οποίος τους υποσχέθηκε - σε ένδειξη καλής θέλησης από την πλευρά της εταιρείας - ότι θα διατεθούν ράφια στα σούπερ μάρκετ όλης της χώρας (και στην Αθήνα) για την προώθηση ελαιολάδου και άλλων μεσσηνιακών προϊόντων. Την ίδια υπόσχεση τους έδωσε τηλεφωνικά και ο κ. Κορομηλάς, υπεύθυνος της εταιρείας από τα κεντρικά.

Στο χώρο της συγκέντρωσης παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Καραμπάτος, ο οποίος παρέστη και στη συνάντηση με το διευθυντή, ενώ με καθυστέρηση εμφανίστηκε και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βασίλης Κοζομπόλης.

* Ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών με ανακοίνωση - καταγγελία του απαιτεί «ο έλεγχος της Πολιτείας να είναι αυστηρός και να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις στις εταιρείες που παρανομούν». Καταγγέλλει το γεγονός ότι καθυστερούν οι επίσημες αναλύσεις για το ελαιόλαδο "Κορέ" και διαμαρτύρεται έντονα γιατί «τα καρτέλ και τα ολιγοπώλια κάνουν ό,τι θέλουν με την ανοχή της Πολιτείας».

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER