Τρίτη, 06 Μαϊος 2014 08:06

Ξεκίνησε η ενεργοποίηση δικαιωμάτων επιδότησης

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ξεκίνησε η ενεργοποίηση δικαιωμάτων επιδότησης

Ξεκίνησε η ενεργοποίηση δικαιωμάτων στη Μεσσηνία από την Ενωση και τη ΜΕΣΥΝΕΛ Α.Ε. (Μεσσηνιακοί Συνεταιρισμοί Ελαιολάδου).

Χθες πολύς κόσμος προσήλθε στην Καλαμάτα και σε άλλες περιοχές του νομού, όπου οι δύο φορείς ενεργοποιούσαν δικαιώματα. Με δεδομένο ότι τα χρονικά περιθώρια είναι στενά και η ημερομηνία για την ενεργοποίηση λήγει στις 15 Μαΐου, οι παραγωγοί σπεύδουν να κάνουν έγκαιρα τη δουλειά τους, για να μην είναι εκπρόθεσμοι και έχουν ποινή (1% ανά ημέρα και έως τις 9 Ιουνίου).

Στα γραφεία της Ενωσης στην οδό Ιατροπούλου, χθες, προσήλθαν πολλοί παραγωγοί και υπήρχαν γκρίνιες, καθώς δεν υπήρχε οργάνωση και ο κόσμος στριμωχνόταν γύρω από τα γραφεία που είχαν στηθεί, για να εξυπηρετηθεί.

- Η Ενωση ενεργοποιεί δικαιώματα: Στην οδό Ιατροπούλου στην Καλαμάτα, στο Δημαρχείο του Κάμπου, στο Δημαρχείο Καρδαμύλης, στο ΚΕΠ Θουρίας, στο ΚΕΠ Αρφαρών, στο ΚΕΠ Αριος, στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας στα Γιαννιτσάνικα, στο Μελιγαλά, στους Γαργαλιάνους, στα Φιλιατρά, στην Πύλο, στην Κυπαρισσία, στο Κοπανάκι (στις αποθήκες της Ενωσης), στο ΚΕΠ Δωρίου, στη Μεσσήνη, στα ΚΕΠ Ανδρούσας, Αριστομένη, Κορώνης, Λογγάς, Πεταλιδίου και στην Κοινότητα Τρικόρφου.

Το τιμολόγιο που ανακοίνωσε η Ενωση είναι: Για δικαιώματα αξίας 200 - 500 ευρώ αμοιβή 30 ευρώ, για δικαιώματα 501 - 2.000 ευρώ αμοιβή 40 ευρώ, για δικαιώματα 2.001 - 5.000 ευρώ αμοιβή 70 ευρώ, για δικαιώματα 5.001 - 10.000 ευρώ αμοιβή 90 ευρώ, για δικαιώματα 10.001 και πάνω αμοιβή 120 ευρώ. Επισημαίνεται ότι η αμοιβή επιβαρύνεται με κόστος αποσφαλμάτωσης, όπως αναγράφεται στην ενιαία αίτηση ενίσχυσης και αποδίδεται στο φορέα συντονισμού, το ΓΑΙΑ Επιχειρείν.

Η Ενωση με την επίδειξη του τιμολογίου προσφέρει έκπτωση 5% για αγορές αγροτικών εφοδίων μέχρι το τέλος του 2014.

- Η ΜΕΣΥΝΕΛ Α.Ε. ενεργοποιεί δικαιώματα: Στην Καλαμάτα (Αρτέμιδος 64, δίπλα στο ΚΤΕΛ), στη Μεσσήνη (απέναντι από το ΚΕΠ), στο Μελιγαλά (πλατεία Δημαρχείου), στο Κοπανάκι (στην κεντρική είσοδο του χωριού), στην Κυπαρισσία (απέναντι από τα δικαστήρια), στους Γαργαλιάνους (στον Αγροτικό Συνεταιρισμό), στην Πύλο (πλατεία Οικονομίδη), στο Χαρακοπιό (διασταύρωση των δρόμων προς Κορώνη και Χρυσοκελλαριά), στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Στέρνας και Ανδρούσας, στα ΚΕΠ Κάμπου, Καρδαμύλης, Θουρίας και Αρφαρών.

Η εταιρεία εφαρμόζει τον τιμοκατάλογο του ΓΑΙΑ Επιχειρείν, από 30 μέχρι και 185 ευρώ την αίτηση, ανάλογα με το ύψος της επιδότησης. Η ΜΕΣΥΝΕΛ προσφέρει πίστωση για το κόστος ενεργοποίησης με εκχώρηση της είσπραξης προς την Τράπεζα Πειραιώς κατά την καταβολή της επιδότησης.

Γ.Σ.

Σχόλια  

+2 # ΓΑΖΗΣ 07-05-2014 00:04
Τη φορολογική δήλωση την υποβάλλεις μέσω διαδικτύου ,την δήλωση για δικαίωμα στις επιδοτήσεις δεν μπορείς ,πρέπει να ταλαιπωρηθείς άγρια.Αυτό λέγετε Κράτος που επιτρέπει σε διάφορους αλήτες συνδικαλιστές να κοροϊδεύουν τον κόσμο. ο ΟΠΕΚΕΠΕ έφτιαξε μια σελίδα για να μπορείς δήθεν να υποβάλλεις την αίτηση διαδικτυακά ,αλλά πρέπει να διαβάσεις τις οδηγίες χρήσης που είναι 60 σελίδες ,για τέτοια υποκείμενα μιλάμε ,και στη συνέχεια πρέπει να πας για πιστοποίηση της Υπογραφής!! δηλαδή δεν έκανες τίποτα . Ντροπή ,οι ενώσεις και οι συνεταιρισμοί πρέπει να καταργηθούν και την υπόθεση των επιδοτήσεων να την αναλλάβει η εφορεία τα στοιχεία τα έχει όλα, είναι πολύ εύκολο για να ξεβρομίσει ο τόπος από τα τρωκτικά τους συνδικαλιστές και τους δήθεν αγρότες ,που είναι δυστυχώς πάρα πολλοί.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER