Παρασκευή, 16 Μαϊος 2014 08:29

Μέχρι τέλος Μαΐου ενεργοποίηση δικαιωμάτων

Γράφτηκε από τον
Μέχρι τέλος Μαΐου ενεργοποίηση δικαιωμάτων

Σιωπηρή παράταση έως το τέλος Μαΐου έχει δοθεί για την ενεργοποίηση δικαιωμάτων, σύμφωνα με ενημέρωσή μας από την Ενωση Μεσσηνίας. Και αυτή η παράταση θα είναι χωρίς ποινή για τους παραγωγούς.

Οπως, όμως μας επεσήμαναν από την Ενωση, αυτό δε σημαίνει ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να εφησυχάσουν και να προσέλθουν για την ενεργοποίηση στις 30 και 31 του μήνα. Γιατί η ταλαιπωρία θα είναι μεγαλύτερη και υπάρχει κίνδυνος να μην προλάβουν να ολοκληρώσουν την ενεργοποίηση. Και χθες - τελευταία μέρα της προθεσμίας με βάση την ανακοίνωση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ -, ήταν αρκετός ο κόσμος που προσήλθε για την ενεργοποίηση στο κατάστημα της Ενωσης στην Καλαμάτα, λιγότερος, όμως, από αυτόν κατά τις 3 πρώτες ημέρες της εβδομάδας. 

Πάντως, για να παίρνουν σειρά οι παραγωγοί και να μη χάνουν όλη τη μέρα τους για την ενεργοποίηση, εξακολουθούν να πηγαίνουν από πολύ νωρίς, από τις 6 το πρωί έξω από το κατάστημα της Ενωσης, στην οδό Ιατροπούλου.

Χθες ολοκληρώθηκε η προθεσμία για τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων και μέχρι την τελευταία στιγμή υπήρχε κόσμος που προσερχόταν για τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Να σημειώσουμε ότι ο κόσμος εξακολουθεί να διαμαρτύρεται και για την αναγκαιότητα της ενεργοποίησης, εφόσον κάθε χρόνο τα στοιχεία παραμένουν ίδια και κυρίως για το αυξημένο τιμολόγιο και τα περισσότερα χρήματα που πληρώνουν, ενώ παραγωγικά - οικονομικά η χρονιά και για τους Μεσσήνιους αγρότες ήταν μία από τις χειρότερες των τελευταίων χρόνων.

Γ.Σ.


NEWSLETTER