Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014 08:28

Πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας για τη σταφίδα

Γράφτηκε από τον
Πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας για τη σταφίδα

Πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας στη σταφίδα υλοποιεί η Τράπεζα Πειραιώς με την εταιρεία Παπαδημητρίου. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε χθες σε ενημερωτική συνάντηση παραγωγών στη Μεσσήνη, στο ξενοδοχείο "Κλεοπάτρα". Την ενημέρωση έκανε ο Γιάννης Ζαχαρής, διευθυντικό στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς (προέρχεται από την ΑΤΕ).

Ο κ. Ζαχαρής διευκρίνισε ότι «δεν πρόκειται για δάνειο, αλλά για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που εξορθολογίζει το παραγωγικό, το συναλλακτικό κύκλωμα του προϊόντος από τον παραγωγό έως τον καταναλωτή». Το στέλεχος της Πειραιώς χαιρέτισε τη συνεργασία με την εταιρεία Παπαδημητρίου, «που είναι μια υγιής, κερδοφόρα και σημαντική εταιρεία για την Ελλάδα». Επεσήμανε ότι «η τράπεζα έχει προεγκρίνει κεφάλαιο κίνησης, ώστε η εταιρεία να προπληρώσει τη σταφίδα που θα αγοράσει από τους παραγωγούς». Εκτίμησε, μάλιστα, πως «η φετινή χρονιά θα είναι δύσκολη για τη σταφίδα, λόγω της μεγάλης αποθεματοποίησης του προϊόντος».

Ο κ. Ζαχαρής ενημέρωσε ότι έχουν συνάψει 77 συνεργασίες για όλα τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα της χώρας. Είπε πως ξεκίνησαν με το βιομηχανικό ροδάκινο στη Μακεδονία και προχώρησαν με αροτραίες και δενδρώδεις καλλιέργειες και με κτηνοτροφικά προϊόντα, καθώς στόχος είναι η συμβολή τους σε όλα τα προϊόντα.

Εκ μέρους της εταιρείας, ο Κώστας Παπαδημητρίου παρατήρησε ότι «στόχος μας είναι να αναπτύξουμε και στον τόπο μας τη συμβολαιακή γεωργία, όπως έχει γίνει στη Μακεδονία».

Γ.Σ.


NEWSLETTER