Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2014 22:46

Ενώνουν δυνάμεις 7 αγροτικοί συνεταιρισμοί στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Ενώνουν δυνάμεις 7 αγροτικοί συνεταιρισμοί στη Μεσσηνία

Τις δυνάμεις τους ενώνουν 7 πρωτοβάθμιοι αγροτικοί συνεταιρισμοί της Μεσσηνίας, μεταξύ των οποίων και αυτός της Ενωσης, με στόχο την προώθηση του ελαιολάδου και της αγροτικής παραγωγής στο νομό.

 

Πρόσφατα στα γραφεία της Ενωσης έγινε η καταστατική συνέλευση του φορέα εκπροσώπησης μεσσηνιακών συνεταιρισμών. Στη συνέλευση συμμετείχαν 7 αγροτικοί συνεταιρισμοί - ιδρυτικά μέλη, οι οποίοι ενέκριναν τα άρθρα του καταστατικού και έδωσαν στο νέο φορέα την ονομασία Ενωση Μεσσηνιακής Αγροτικής Συνεταιριστικής Συνεργασίας (ΕΜΑΣΣ).  Η έδρα του φορέα είναι στην Καλαμάτα, Ιατροπούλου 10, στα γραφεία της Ενωσης και τα ιδρυτικά μέλη -συνεταιρισμοί είναι: Μεσσηνίας (Ενωση), Γλυφάδας, Ικλαινας, Κορυφασίου, "Νηλέας", Δάρα και Βελίκας.

 

Οπως ανακοινώθηκε, στις άμεσες προτεραιότητες του φορέα είναι οι περαιτέρω ενέργειες για τη νομιμοποίησή του, η διεύρυνση με νέα μέλη, η οργάνωση των γραφείων του και η ενημέρωση για τους σκοπούς και τους στόχους του. Οι πρωτεργάτες επισημαίνουν ότι στόχος της προσπάθειας είναι η συνένωση των δυνάμεων για το ΠΟΠ ελαιόλαδο, για προγράμματα αναδιάρθρωσης, για τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής και η διαφήμιση του νομού.


NEWSLETTER