Σάββατο, 05 Ιουλίου 2014 21:32

Προς ιδιωτικοποίηση το εργοστάσιο της Ενωσης Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον
Προς ιδιωτικοποίηση το εργοστάσιο της Ενωσης Μεσσηνίας

Τη λειτουργία του εργοστασίου του στη Θουρία, στην τυποποίηση ελαιολάδου και ελιάς Καλαμών, ιδιωτικοποιεί ο συνεταιρισμός της Ενωσης Μεσσηνίας.

Η οργάνωση πρόκειται να συνεργαστεί με την εταιρεία τυποποίησης "Κωνσταντόπουλος Α.Ε.", από την Πιερία, οι ιδιοκτήτες της οποίας κατάγονται από το Κλήμα του Δήμου Μεσσήνης. Το θέμα θα συζητηθεί στην αυριανή γενική συνέλευση του συνεταιρισμού, με στόχο να εγκριθεί.

Οπως είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Κώστας Κατσούλης, το θέμα προέκυψε μετά από πρόταση της εταιρείας, παραδεχόμενος εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν έγινε τεχνικοοικονομική μελέτη για το συγκεκριμένο εγχείρημα, ούτε δημόσια εκδήλωση ενδιαφέροντος, που θα μπορούσαν να εκδηλώσουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι τυποποιητές.

«Δε γίνεται διαφορετικά, δεν υπάρχει άλλη χρηματοδότηση για το συνεταιρισμό», παρατήρησε ο κ. Κατσούλης. Μας εξήγησε ότι «ο τυποποιητής θα δουλεύει και θα βγάζει όλα τα σήματα της Ενωσης στο λάδι και τις ελιές Καλαμών και αυτός θα τα προωθεί, θα τα πουλάει. Η Ενωση θα παίρνει την προμήθειά της και ο κάθε παραγωγός που παραδίδει το προϊόν του, θα πληρώνεται αμέσως, μετρητοίς». Ο πρόεδρος ανέφερε ότι «δε θα φεύγει τίποτα χύμα από το εργοστάσιο της Θουρίας» και πρόσθεσε πως «είναι πολύ καλή εταιρεία και κάνει καλή δουλειά».

 

Γ.Σ.


NEWSLETTER