Τρίτη, 08 Ιουλίου 2014 11:58

"Γιορτή Αγκινάρας" στη Μικρομάνη

Γράφτηκε από τον

Η καθιερωμένη "Γιορτή Αγκινάρας" θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, στις 9 το βράδυ, στην πλατεία της Μικρομάνης. Την εκδήλωση, από τις πιο πετυχημένες στη Μεσσηνία, οργανώνει και φέτος ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος του χωριού.

 

«Πρόκειται να προσφερθούν στον κόσμο 10.000 αγκινάρες, 6.000 μας έδωσαν οι παραγωγοί και 4.000 οι Σαράντος και Κώστας Κορωνιός, που είχαν τη μονάδα τυποποίησης», μας είπε η πρόεδρος του συλλόγου Βάσω Αγγελακάκη. Ανέφερε ότι «θα τις μαγειρέψουν οι γυναίκες της Μικρομάνης το πρωί του Σαββάτου, μαγειρεύονται την ίδια μέρα που σερβίρονται» και σημείωσε: «Χωρίς τις γυναίκες δεν κάνουμε τίποτα. Αυτές τις καθαρίζουν, τις ζεματίζουν, τις βάζουν στους καταψύκτες και τις μαγειρεύουν. Θα είναι μαγειρεμένες με πολλούς τρόπους, κυρίως με αυγά και λουκάνικα. με σκορδαλιά, με παπουτσάκια, με μπεσαμέλ και κιμά».

Η πρόεδρος επεσήμανε ότι «η προσέλευση του κόσμου είναι μεγάλη. Μέσα σε 10 λεπτά φεύγουν 60 λαμαρίνες με αγκινάρες». Ανέφερε, ακόμα, πως «υπάρχει βοήθεια από το Δήμο Καλαμάτας, δεν μας έχει αρνηθεί τίποτα ο δήμαρχος». Παρατήρησε ότι «η αγκινάρα πάντα ήταν το πιο σημαντικό προϊόν - εισόδημα για τη Μικρομάνη και τώρα με την κρίση είναι ακόμα πιο σημαντικό. Εχουν μάθει και τρώνε όλοι αγκινάρες».

 

Γ.Σ.