Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014 19:24

Χωρίς προβλήματα στη Μεσσηνία η δακοκτονία

Γράφτηκε από τον
Χωρίς προβλήματα στη Μεσσηνία η δακοκτονία

Χωρίς προβλήματα και δίχως μεγάλους πληθυσμούς δάκου εξελίσσονται οι ψεκασμοί δακοκτονίας στο νομό, όπως δήλωσε στην "Ε" ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας Γιάννης Κυριακόπουλος.

 

«Προχωράει ομαλά η διενέργεια του πρώτου γενικού ψεκασμού», παρατήρησε ο κ. Κυριακόπουλος. Μας ενημέρωσε ότι έχει ολοκληρωθεί στην περιοχή της Κορώνης και της Ανατολικής Πυλίας και ολοκληρώνεται στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πύλου και στη Μάνη. Ψεκασμοί έχουν γίνει και σε χωριά της περιοχής της Μεσσήνης, όπως σε Μάνεση, Λευκοχώρα, Κορομηλιά, Παλαιόκαστρο κ.α. 

«Ανάλογα με τις δακοσυλλήψεις στις παγίδες παρεμβαίνουμε», διευκρίνισε ο διευθυντής. Μας πληροφόρησε ότι «κάποιες ατέλειες στις παγίδες, διορθώνονται αμέσως» και πρόσθεσε: «Μιλάμε για 4.000 παγίδες -τεράστιο αριθμό. Αν είναι συνεχόμενη η προβληματική κατάσταση στις παγίδες, επιλαμβανόμαστε. Ομως, δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα».

Για το πρόβλημα με τα εκτός έδρας των τομεαρχών - γεωπόνων, ο κ. Κυριακόπουλος  είπε ότι «γίνεται προσπάθεια να διευθετηθεί με απόφαση περιφερειάρχη κι επεσήμανε πως «θα ζητήσουμε αύξηση στα όρια που ορίζει η νομοθεσία».

 

Γ.Σ.


NEWSLETTER