Σάββατο, 16 Αυγούστου 2014 08:02

Ελαφρά υψηλότερες οι τιμές για τα σύκα

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ελαφρά υψηλότερες οι τιμές για τα σύκα

Ελαφρά ανεβασμένες τιμές για τα σύκα της φετινής παραγωγής αποφάσισε χθες το Δ.Σ. της Συκικής.

Ειδικότερα, οι τιμές που καθόρισε, είναι: Ποιότητα α’ 1,63 ευρώ το κιλό (1,60 πέρυσι). Ποιότητα β’ 1,42 ευρώ (1,40 πέρυσι). Ποιότητα γ’ 1 ευρώ (ίδια τιμή και πέρυσι). Ποιότητα δ’ 84 λεπτά (80 λεπτά πέρυσι).

Το Δ.Σ. προσδιόρισε ότι τα απεντομωτήρια στη Λακωνία θα ανοίξουν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και στη Μεσσηνία τέλη της επόμενης με αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας.

Επιβεβαιώθηκε, ακόμα, ότι η έκτακτη γενική συνέλευση της Συκικής θα πραγματοποιηθεί στις 24 Αυγούστου και η επαναληπτική στις 31 του μήνα. Εγινε γνωστό πως με τις πολλές εγγραφές που έγιναν πέρυσι, η οργάνωση έχει πλέον 600 περίπου μέλη (αρχικά ήταν 167), που καλύπτουν το 70% της συνολικής παραγωγής των σύκων.

Ο πρόεδρος της Συκικής Π. Παπαγεωργίου δήλωσε στην "Ε" ότι μέχρι τώρα έχει βοηθήσει ο καιρός και είναι καλά τα σύκα, έχουν καλή ποιότητα. Εκτίμησε ότι αν συνεχιστεί έτσι και δεν προκαλέσει προβλήματα το επόμενο κρίσιμο διάστημα, η παραγωγή θα κυμανθεί στα ίδια με πέρυσι επίπεδα (2.703 τόνοι) ίσως και παραπάνω.

Ωστόσο, ανέφερε πως υπάρχει πτώση σύκων σε περιβόλια, που είναι μεγαλύτερη σε κάποιες περιοχές, εξαιτίας προβλημάτων στην καρπόδεση, για τα οποία η Συκική θα ενημερώσει εγγράφως τον ΕΛΓΑ για αυτοψία εκτίμησης της ζημιάς και αποζημίωση των παραγωγών που επλήγησαν.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER