Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014 12:14

Ενστάσεις μέχρι τέλος Αυγούστου για εξισωτική αποζημίωση

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ενστάσεις μέχρι τέλος Αυγούστου για εξισωτική αποζημίωση

Σε ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της εξισωτικής αποζημίωσης προέβη το ΥΠΑΑΤ.

Σύμφωνα με όσα κάνει γνωστά η πολιτική ηγεσία πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη σχετικά με τα προβλήματα που ανέκυψαν από την πρόσφατη πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2013. Εχοντας ως δεδομένο ότι έχουν εξευρεθεί πιστώσεις συνολικά 130 εκατ. ευρώ και αφού έλαβε υπόψη της όλα τα τεχνικά δεδομένα όπως αυτά απορρέουν από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία, τις δεσμεύσεις για την εφαρμογή νέου σχεδίου δράσης για τον προσδιορισμό των επιλέξιμων προς επιδότηση βοσκοτόπων καθ’ υπόδειξιν της Ε.Ε., αποφάσισε:

1. Να δοθεί η δυνατότητα υποβολής ενστάσεων σε όλους, όσοι υπέβαλαν αίτηση, και είτε απορρίφθηκαν στην πρώτη πληρωμή της εξισωτικής είτε έλαβαν μικρότερη της αναμενόμενης αποζημίωση. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή ενστάσεων ορίσθηκε η 31η Αυγούστου 2014.

2. Να διευρυνθούν ορισμένα βασικά κριτήρια επιλεξιμότητας, όπως το ηλικιακό όριο που από τα 65 ορίζεται στα 67 έτη, και η ελάχιστη απαραίτητη έκταση βοσκοτόπων με στόχο την ένταξη περισσότερων δικαιούχων στο καθεστώς της εξισωτικής αποζημίωσης.

Η ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ αναφέρει:

«Με τις παραπάνω ρυθμίσεις και όσες επιπρόσθετα μπορούν να επιτευχθούν σε συνεργασία και με τις ενώσεις των κτηνοτρόφων, οι ελλείψεις που παρουσιάστηκαν με την καταβολή της πρώτης δόσης θα εξαλειφθούν στο μέγιστο βαθμό.

Κύριο μέλημα είναι να βελτιωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πάντα προς όφελος των παραγωγών και κτηνοτρόφων η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2013. Για το λόγο αυτό δόθηκαν σαφείς οδηγίες και κατευθύνσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ σχετικά με την εφαρμογή των όσων αποφασίστηκαν.

Οι εποπτευόμενοι οργανισμοί του ΥΠΑΑΤ, θα παρέχουν στους παραγωγούς και κτηνοτρόφους διευκρινίσεις και υποστήριξη ώστε οι φάκελοι να έχουν την απαιτούμενη πληρότητα.

Υπενθυμίζεται ότι και το 2012 οι πληρωμές της εξισωτικής αποζημίωσης πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερις δόσεις και τα ποσά καταβλήθηκαν σταδιακά μέχρι το τέλος του έτους.

Ετσι και η εξισωτική του 2013 θα πραγματοποιηθεί με όσες πληρωμές απαιτούνται και πάντως μέχρι το τέλος του 2014, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους δικαιούχους». 

Η επόμενη εξοφλητική πληρωμή στους δικαιούχους, θα γίνει εντός του Σεπτεμβρίου.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γ. Καρασμάνης, ο αναπληρωτής υπουργός Π. Κουκουλόπουλος, οι γενικοί γραμματείς Μ. Κορασίδης και Δ. Μελάς, ο ειδικός γραμματέας Δ. Ιατρίδης, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γρ. Αποστολάκος και ο αντιπρόεδρος, Κυρ. Μπαμπασίδης, όπως αναφέρει το υπουργείο.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER