Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010 16:48

1.620 τόνοι σταφίδας στην ΕΑΣ Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)


ΜΟΝΟ ΟΙ 224 ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΙΝΑΡΙΣΜΕΝΗ


Τους 1.620 τόνους έχει φθάσει η σταφίδα που έχει παραδοθεί μέχρι τώρα στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας. Απ’ αυτούς μακιναρισμένη είναι μόνο οι 224 τόνοι, ποσοστό μικρότερο από 14%. Πέρσι στην Ενωση είχαν παραδοθεί συνολικά 1.770 τόνοι. Τα στοιχεία αυτά μας έδωσε ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης Δημήτρης Ραπτέας και μας ενημέρωσε ότι το μακινάρισμα της σταφίδας γίνεται σε Θουρία και Γιάλοβα. Υπενθύμισε ότι όσοι παραδώσουν σταφίδα μέχρι και σήμερα 30 Σεπτεμβρίου θα πληρωθούν στις 10 Οκτωβρίου και πως η τιμή είναι  1,14 ευρώ το κιλό η μακιναρισμένη και 1,10 η αμακινάριστη.
Ο κ. Ραπτέας επεσήμανε ότι «η καλλιέργεια της σταφίδας διατηρήθηκε, διασώθηκε, καθώς ανέκαμψε η τιμή του προϊόντος τα 2 - 3 τελευταία χρόνια. Τα προηγούμενα χρόνια η φθίνουσα πορεία της σταφίδας ήταν ραγδαία. Η μείωση ήταν με αύξοντα αριθμό. Και η Ομάδα της Ενωσης έφθινε».
Ο γενικός διευθυντής χαιρέτησε το ότι κάποιοι νέοι άνθρωποι ασχολούνται με τη σταφίδα και το γεγονός ότι φέτος καινούργιοι παραγωγοί έφεραν το προϊόν τους στην Ομάδα της ΕΑΣ, εκτιμώντας: «Παίζει ρόλο και η τιμή που βελτιώθηκε με τη συμβολή της ΣΚΟΣ και το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Ενωσης για την ολοκληρωμένη διαχείριση, στο οποίο έχουν ενταχθεί 100 παραγωγοί. Και αυτοί πήραν σταφιδόπανα, σταφιδοδίχτυα, ηλεκτρικά ψαλίδια».
Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER