Σάββατο, 06 Σεπτεμβρίου 2014 22:33

Στο τέλος του χρόνου η καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης

Γράφτηκε από την

 

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καταβάλλει κάθε προσπάθεια να καταβληθεί στο τέλος της χρονιάς και η εξισωτική αποζημίωση του 2014 στους κτηνοτρόφους.

Αυτό διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Μωραΐτη. Ο ίδιος σημείωσε ότι έτσι τη φετινή χρονιά θα εισρεύσει στους κτηνοτρόφους αθροιστικά για τα έτη 2013 και 2014 το συνολικό ποσό των 260 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η εξισωτική για το 2013 ανέρχεται σε 130 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων έχουν καταβληθεί τα 60 εκατ. ευρώ και αναμένεται στις επόμενες ημέρες η σταδιακή καταβολή του υπόλοιπου οφειλόμενου ποσού.

 

«Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκουλόπουλος, «κάνουμε προσομοίωση της διάταξης για τα βοσκοτόπια που ψηφίσαμε τον Απρίλη στη Βουλή για να δούμε πώς εφαρμόζεται. Αν υπάρχουν προβλήματα θα προβούμε σε περαιτέρω ρύθμιση, εφόσον χρειαστεί, γιατί ο στόχος είναι ένας: την 1/1/2015 να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα βοσκοτόπια και να μην είναι χάρισμα η πληρωμή της εξισωτικής του 2014, ώστε από το 2015 και μετά, με τη νέα ΚΑΠ, η εξισωτική αποζημίωση να πληρώνεται κάθε έτος στη χρονιά της».