Κυριακή, 07 Σεπτεμβρίου 2014 14:23

Ελιές ολοκληρωμένης διαχείρισης θα προτιμήσουν φέτος οι τυποποιητές

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ελιές ολοκληρωμένης διαχείρισης θα προτιμήσουν φέτος οι τυποποιητές

Κατά προτίμηση από παραγωγούς που είναι ενταγμένοι στο καθεστώς της ολοκληρωμένης διαχείρισης θα αγοράζουν κατά την ελαιοκομική περίοδο 2014/15, οι επιχειρήσεις - μέλη της Πανελλήνιας Ενωσης Μεταποιητών -Τυποποιητών Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ενωσης η αγορά προϊόντος από ελαιοπαραγωγούς που δεν είναι ενταγμένοι στην ολοκληρωμένη διαχείριση, θα γίνεται μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο ώστε ο ελαιόκαρπος να ανταποκρίνεται στα επιτρεπτά όρια των δραστικών ουσιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΜΕΤΕ αναφέρει:

 

«Η ΠΕΜΕΤΕ ανακοινώνει στους ελαιοπαραγωγούς ότι, κατά την ελαιοκομική περίοδο 2014/15 οι επιχειρήσεις - μέλη της θα αγοράζουν ελαιόκαρπο κατά προτίμηση από τους ελαιοπαραγωγούς οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο καθεστώς της ολοκληρωμένης διαχείρισης και μπορούν να πιστοποιήσουν την λελογισμένη χρήση των δραστικών ουσιών και την τήρηση των επιτρεπτών χρονικών ορίων των εφαρμογών φυτοπροστασίας. Ανακοινώνει επίσης ότι, η αγορά προϊόντος από ελαιοπαραγωγούς που δεν είναι ενταγμένοι σε καθεστώς ολοκληρωμένης διαχείρισης, θα γίνεται μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο των αγοραζόμενων φορτίων και ανάλυση των δειγμάτων, ώστε ο ελαιόκαρπος να ανταποκρίνεται στα επιτρεπτά όρια των δραστικών ουσιών. Σε αντίθετη περίπτωση ο ελαιόκαρπος θα απορρίπτεται!».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER