Κυριακή, 07 Σεπτεμβρίου 2014 17:19

Στις 8.000 θα φθάσουν οι εγκρίσεις για νέους αγρότες - Ελπίδες και για ένταξη επιλαχόντων

Γράφτηκε από την

Τη Δευτέρα ή Τρίτη (8-9 Σεπτεμβρίου) με την Κρήτη, αναμένεται να ολοκληρωθεί η λίστα των ονομάτων των επιτυχόντων για το πρόγραμμα των νέων αγροτών. Ωστόσο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται η ιστοσελίδα ΑγροΤύπος, η τελική αξιολόγηση για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας έχει ολοκληρωθεί και ο τελικός αριθμός των επιτυχόντων φθάνει τους 8.000.

Αν και το μεγάλο ερωτηματικό παραμένει σχετικά με το τι θα γίνει με τους πολυάριθμους επιλαχόντες (σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μέχρι στιγμής αγγίζουν τους 3.100), οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν όλοι στο πρόγραμμα.

Μάλιστα, ήδη έχει σταλεί σχετικό αίτημα από την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (η οποία έχει ανταποκριθεί θετικά) και περιμένουμε την τελική της έγκριση. Αν όλα κυλήσουν ομαλά και επιτευχθεί και ο στόχος της πληρωμής της πρώτης δόσης του μέτρου εντός του 2014 τότε αυτό θα συμβαίνει για πρώτη φορά (όλοι θυμούνται τα προβλήματα με τις πληρωμές των προηγούμενων προγραμμάτων).

 

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα στην μορφή του αυτή είναι το τελευταίο που θα «τρέξει» αφού το επόμενο θα εντάσσεται στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020 και η χρηματοδότηση ανά επιχείρηση θα αγγίζει τα 50.000 ευρώ (σήμερα τα 20.000 ευρώ).