Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014 14:20

Ολοκληρώνεται σήμερα το αγροδιατροφικό συνέδριο

Γράφτηκε από την
Ολοκληρώνεται σήμερα το αγροδιατροφικό συνέδριο

Ολοκληρώνονται σήμερα αργά το μεσημέρι οι εργασίες του διεθνούς συνεδρίου για τις τάσεις και το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα, οι εργασίες του οποίου άρχισαν χθες το πρωί στην Καλαμάτα, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου "Elite City Resort".

 

Στο πλαίσιο του συνεδρίου -τόσο χθες, όσο και σήμερα- γίνονται αναλυτικές αναφορές στους τομείς, Διοίκηση της βιομηχανίας τροφίμων, Βιώσιμη διαχείριση αγροοικοσυστήματος - γεωργία ακριβείας, Επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων, Μεσογειακή διατροφή, Μάρκετινγκ στον τομέα των τροφίμων και ποτών, Επιχειρηματικότητα, Αγροτική ανάπτυξη, Αγροτουρισμός, Τρόφιμα και κοινωνία. Επιπλέον, έγιναν συνεδρίες με θέμα τις σχέσεις βιομηχανίας και ακαδημαϊκής κοινότητας και τη δυνατότητα συνεισφοράς της μεσογειακής δίαιτας - κουζίνας στην τοπική ανάπτυξη. Στις συνεδρίες θα μετάσχουν εκπρόσωποι από διάφορα πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και επιχειρηματίες της περιοχής.

Το συνέδριο συνδιοργανώνουν το ΤΕΙ Πελοποννήσου, το Κολέγιο Περρωτής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ και το Μανιατάκειο Ιδρυμα.

 

Εξ άλλου, χθες στις 5.30 το απόγευμα, παρουσιάστηκε -στο πλαίσιο του συνεδρίου- μια ανάλυση, στα ελληνικά, των προοπτικών της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα. Την παρουσίαση διοργάνωσε η εταιρεία «Gaia Επιχειρείν Α.Ε.», και στη διάρκειά της έγινε συζήτηση με τους εκπροσώπους του Ιδρύματος Σ. Νιάρχου, σχετικά με τη νεανική επιχειρηματικότητα στον αγροτικό τομέα και τους τρόπους αποτελεσματικής προώθησής της.


NEWSLETTER