Σάββατο, 04 Οκτωβρίου 2014 15:26

Διαμαρτυρία από Χράνους για ψεκασμούς δακοκτονίας

Γράφτηκε από την
Διαμαρτυρία από Χράνους για ψεκασμούς δακοκτονίας

Για τη δακοκτονία που έγινε στην περιοχή τους στις 29 Σεπτεμβρίου, με ακατάλληλες καιρικές συνθήκες, διαμαρτύρονται ελαιοπαραγωγοί από τους Χράνους. Και ζητούν την άμεση επανάληψη του ψεκασμού στην περιοχή, με ευνοϊκές καιρικές συνθήκες για την ορθή εφαρμογή της δακοκτονίας.

 

Συγκεκριμένα, παρατηρούν ότι τη συγκεκριμένη μέρα, «στην περιοχή που εκτελείτο ο ψεκασμός της δακοκτονίας, επικρατούσαν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι, τουλάχιστον 6 μποφόρ, με αποτέλεσμα το ψεκαστικό υγρό να παρασύρεται από τον ισχυρό αέρα πριν φτάσει στα ελαιόδεντρα και να μη γίνεται ορθή εφαρμογή προσβολής στους δακοπληθυσμούς».

Αναφέρουν πως σε επικοινωνία που είχαν με το αρμόδιο γραφείο δακοκτονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, τους απάντησαν ότι «από ενημέρωση που είχαν από τον αρμόδιο επόπτη, πράγματι στην περιοχή της υδροληψίας των βυτίων - τρακτέρ επικρατούσε ισχυρός αέρας, αλλά στην ευρύτερη περιοχή ήταν ηπιότερος».

 

Οι διαμαρτυρόμενοι παραγωγοί επισημαίνουν ότι «το σημείο υδροληψίας - γεώτρηση είναι σε αρκετά χαμηλό σημείο, αντίθετα τα ελαιοπερίβολα βρίσκονται σε πλαγιές και υψώματα και ο αέρας ήταν αρκετά ισχυρότερος».


NEWSLETTER