Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014 08:30

Εσπερίδα στο Χαροκόπειο για την κορινθιακή σταφίδα

Γράφτηκε από την
Εσπερίδα στο Χαροκόπειο για την κορινθιακή σταφίδα

Η Συνεταιριστική Κορινθιακής Σταφίδας (ΣΚΟΣ) οργανώνει επιστημονική, ενημερωτική εσπερίδα με τίτλο: «Κορινθιακή σταφίδα: Υγεία και προοπτικές»

Στην εσπερίδα θα παρουσιαστούν οι θετικές επιδράσεις της κατανάλωσης της κορινθιακής σταφίδας στην υγεία του ανθρώπου όπως:
•  Σημαντική μείωση στην αρτηριακή πίεση.
• Δημιουργία «ασπίδας» ενάντια στα καρδιαγγειακά νοσήματα.
• Μείωση της «κακής» χοληστερίνης.
• Θετική επίδραση στην υγεία των καπνιστών.
• Χωρίς καμία αρνητική επίδραση στην κατανάλωσή της από τους
διαβητικούς, όπως αποδεικνύει η έρευνα και οι κλινικές μελέτες που πραγματοποιούνται από τη Συνεταιριστική Κορινθιακή Σταφίδα (Σ.ΚΟ.Σ.) σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών.
Η εσπερίδα εντάσσεται στα πλαίσια του έργου «Συστατικά της Κορινθιακής Σταφίδας και ανάδειξη των ευεργετικών ιδιοτήτων τους στην υγεία του ανθρώπου».
Το παραπάνω έργο συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.
Ειδικότερα, η ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, χρηματοδοτούν μέρος του.
Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5-12-2014 στις 4 το απόγευμα, στην αίθουσα τελετών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελευθερίου Βενιζέλου 70 στην Καλλιθέα.
Θα μιλήσουν:
- Η Ανδριάνα Καλιώρα επίκουρος καθηγήτρια του Χαροκοπειού Πανεπιστημίου με θέμα «Η ανάδειξη των ευεργετικών ιδιοτήτων της κορινθιακής σταφίδας, ΕΣΠΑ 2007-2013».
- Ο Νικόλαος Τεντολούρης αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Διατροφή και σακχαρώδης διαβήτης: Η θέση της κορινθιακής σταφίδας στη διατροφή ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη 2».
- Η Αριστέα Γκιοξάρη, διαιτολόγος-διατροφολόγος επιστημονική συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με θέμα «Δεδομένα για την in vitro χημειοπροτατευτική δράση και την in vivo απορρόφηση των συστατικών κορινθιακής σταφίδας».
- Ο Βάιος Καραθάνος καθηγητής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με θέμα «Η έρευνα στην Ελλάδα για τη διατροφική αξία της κορινθιακής σταφίδας. Η συνέργεια της επιστημονικής έρευνας και της βιομηχανίας  τροφίμων».
- Ο Γεράσιμος Χαλκιάς γενικός διευθυντής της ΣΚΟΣ με θέμα «Το μέλλον και οι προοπτικές στην παραγωγή και το εμπόριο της σταφίδας».
- Ο Γεώργιος Παλησίδης ερευνητής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με θέμα «Η μαγειρική αξιοποίηση της κορινθιακής σταφίδας. Παραδοσιακή κουζίνα και εξελιγμένες τεχνικές στη μαγειρική».


NEWSLETTER