Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014 09:00

3 ευρώ το κιλό το ελαιόλαδο - το ΠΟΠ Καλαμάτα στα 3,30 ευρώ

Γράφτηκε από την

Στα 3 ευρώ έχει διαμορφωθεί η τιμή του ελαιολάδου στη Μεσσηνία την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα. Η τιμή του ΠΟΠ Καλαμάτα είναι στα 3,30 ευρώ. Οι συγκεκριμένες τιμές, σε γενικές γραμμές, κρίνονται ικανοποιητικές, καθώς πρόκειται για την περίοδο που η παραγωγή ελαιολάδου και στο νομό μας βρίσκεται στην κορύφωσή του.

Η εκτίμηση είναι πως κάτω από αυτές τις τιμές το ελαιόλαδο δεν μπορεί να πέσει τους επόμενους μήνες, ενώ υπάρχει προοπτική να ανέβει ξανά.
Η Ενωση Μεσσηνίας, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρός της Κώστας Κατσούλης αγοράζει λάδι σε αυτές τις τιμές, επισημαίνοντας ότι ο συνεταιρισμός δεν έπεσε κάτω από τα 3 ευρώ. Παρατήρησε πως «οι παραγωγοί δεν πρέπει να ανησυχούν. Δε χρειάζεται βιασύνη και πανικός και πίεση για την πώληση μεγάλων ποσοτήτων». Επιβεβαίωσε, μάλιστα, ότι η φετινή είναι μια πολύ καλή χρονιά για το προϊόν και τους παραγωγούς.
Ο πρόεδρος του "Νηλέα" Γιώργος Κόκκινος ενημέρωσε ότι στην περιοχή της Χώρας η τιμή είναι στα 3 ευρώ και σημείωσε: «Είναι αρκετά καλή η χρονιά και σε αποδόσεις και σε ποιότητες. Στην περιοχή μας η παραγωγή βρίσκεται στο τέλος της. Εμείς είμαστε τυχεροί, γιατί πουλήσαμε αρκετές παρτίδες μαυρολίσιου με 3,30 και 3,40 ευρώ». Συμφώνησε, ωστόσο, πως «φέτος, λόγω της καλής τιμής, έφυγαν περισσότερες ποσότητες ελαιολάδου χύμα, σε βάρος του τυποποιημένου. Και αυτό γιατί ο Ιταλός μπορεί να πληρώσει και να το πάρει».
Γ.Σ.