Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011 20:44

Οδηγίες στους πατατοκαλλιεργητές της Τριφυλίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μετά τις ζημιές που προκάλεσε ο παγετός στις καλλιέργειες της Τριφυλίας, οι παραγωγοί θα πρέπει τώρα να προστατέψουν τις πατάτες που δεν επλήγησαν ή που, έστω, δεν καταστράφηκαν εντελώς.

Ο καιρός από χθες έχει βελτιωθεί και οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει αρκετά. Αυτό που συστήνει στους παραγωγούς ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, είναι να κάνουν ψεκασμούς με χαλκούχα ή μυκητολογικά σκευάσματα, ώστε να αντιμετωπίσουν πρωτίστως βακτηριολογικές και δευτερευόντως μυκητολογικές προσβολές. Επίσης τους συστήνει ν' ακολουθήσουν και λιπαντική αγωγή τις επόμενες μέρες, προκειμένου να φυτά να ξεκινήσουν ν' αναπτύσσονται και πάλι.

Οσον αφορά τη γενική εικόνα στην περιοχή αναφορικά με τις ζημιές από τον πάγο, ο κ. Παρασκευόπουλος επανέλαβε ότι οι κυριότερες -ως προς το μέγεθος και την έκταση- εντοπίζονται στην καλλιέργεια της πατάτας, ενώ μικρότερες είναι στα φυλλώδη λαχανικά και τα θερμοκήπια. Εν τω μεταξύ, φαίνεται τελικά ότι η καλλιέργεια του καρπουζιού δεν υπέστη σοβαρές ζημιές.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER