Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011 20:50

Τέλος Μαΐου οι πίνακες για τις ζημιές που προκάλεσε ο πάγος

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τέλος Μαΐου οι πίνακες για τις ζημιές που προκάλεσε ο πάγος

 

Μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν κοινοποιηθεί στα κεντρικά του ΕΛΓΑ για μηχανογράφηση οι πίνακες με τις εκτιμήσεις για τις ζημιές στις ελιές από τον παγετό του Δεκεμβρίου και στις πατάτες από το χαλάζι και την ανεμοθύελλα του Φεβρουαρίου. Αυτό τόνισε χθες ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ στο περιφερειακό γραφείο Τρίπολης, Ανδρέας Μανέτας, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστο Μαλαπάνη.

Ο κ. Μανέτας παρατήρησε ότι στο τέλος του μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι περισσότερες εκτιμήσεις. Ενημέρωσε ότι στη Μεσσηνία υποβλήθηκαν συνολικά 6.000 αιτήσεις από παραγωγούς για τον παγετό του Δεκεμβρίου, επιβεβαιώνοντας το μεγάλο μέγεθος της ζημιάς. Πληροφόρησε πως στο τέλος Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί το 90% των εκτιμήσεων, καθώς θα μείνει πίσω ένα 10% στους τέως Δήμους Αριστομένους και Ανδρούσας, όπου υποβλήθηκαν πολλές αιτήσεις.

Για τις ζημιές στις πατάτες από το χαλάζι και την ανεμοθύελλα του Φεβρουαρίου, ο προϊστάμενος είπε ότι οι δηλώσεις είναι λίγες και έως το τέλος του μήνα θα ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις, οι οποίες θα παρακολουθήσουν την παραγωγή μέχρι και την εξαγωγή του προϊόντος γύρω στις 15 Απριλίου.

Ο κ. Μανέτας δήλωσε πως δε συμμερίζεται την άποψη ότι υπήρξε εκτεταμένη ζημιά στα πατατοχώραφα την περασμένη εβδομάδα από τον παγετό, όπως δήλωναν παραγωγοί στα μέσα ενημέρωσης. «Η ζημιά αφορά συγκεκριμένα κτήματα, δεν υφίσταται καταστροφή. Είδαμε ότι προς τιμήν τους οι παραγωγοί με τον κόπο τους προστάτεψαν την καλλιέργειά τους», παρατήρησε και πρόσθεσε:

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER