Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011 10:56

Χωρίς κόστος η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων επιδότησης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Χωρίς κόστος η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων επιδότησης

Δεν θα πληρώσουν χρήματα οι παραγωγοί για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων επιδότησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το νέο σύστημα περιλαμβάνει την υποβολή από κάθε δικαιούχο της ενιαίας αίτησης, η οποία συνίσταται από:

- Την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων του.

- Τη δήλωση καλλιέργειας και εκτροφής ζώων του ΕΛΓΑ για την ασφάλιση της  παραγωγής του.

- Την αίτηση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.

Οι τρόποι υποβολής είναι οι εξής:

- Ηλεκτρονική υποβολή αίτησης ενιαίας ενίσχυσης 2011 (ΑΕΕ 2011) μέσω του Διαδικτύου (www.opekepe.gr) για όσους παραγωγούς δεν έχουν καμία μεταβολή στην αίτηση ενιαίας ενίσχυσης σε σχέση με το 2010. Λειτουργεί από 24 Ιανουαρίου 2011.

- Τηλεφωνική υποβολή αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης 2011 μέσω του αριθμού 1540 για όσους παραγωγούς δεν έχουν μεταβολές σε σχέση με το 2010, που λειτουργεί από 18 Φεβρουαρίου 2011.

- Ηλεκτρονική υποβολή αίτησης ενιαίας ενίσχυσης 2011 (ΑΕΕ 2011) μέσω του Διαδικτύου www.opekepe.gr για όσους παραγωγούς έχουν μόνο αλφαριθμητικές μεταβολές σε σχέση με το 2010, που θα λειτουργήσει τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

- Αποστολή προεκτυπωμένων αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης 2011 (ΑΕΕ 2011), μέσω των ΕΛΤΑ, σε δικαιούχους χωρίς ή με αλφαριθμητικές μεταβολές.

- Μέσω των πυλών εισαγωγής του αναδόχου, στον οποίο θα ανατεθεί το έργο με την ολοκλήρωση της διαδικασίας του διεθνούς διαγωνισμού που προκηρύχτηκε το 2010 και ο οποίος βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται ότι: "Ο παραγωγός δεν έχει κανένα κόστος, με όποιον από τους παραπάνω τρόπους επιλέξει. Και επιπλέον καθιερώνουμε μια νέα διαδικασία που τον διευκολύνει σημαντικά. Για πρώτη φορά από την επόμενη εβδομάδα θα ταχυδρομηθούν, σε δικαιούχους που είτε δεν έχουν μεταβολές ή έχουν μόνο αλφαριθμητικές μεταβολές, οι αιτήσεις της ενιαίας ενίσχυσης και η δήλωση καλλιέργειας του ΕΛΓΑ. Ο παραλήπτης εφόσον δεν έχει άλλη μεταβολή θα μπορεί να υπογράψει την αίτηση και τη δήλωση και να επιστρέψει ταχυδρομικά τον απαντητικό φάκελο στον ΟΠΕΚΕΠΕ".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER