Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 11:49

Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων

Γράφτηκε από την
Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων

Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων πρόκειται να υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας ανακοινώνει ότι «η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων περιόδου 2015-2016 καθορίζεται από 1/3/2015 έως 15/5/2015».

Στο πρόγραμμα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων που διατηρούν, στοιχειοθετούν ή αποκτούν δικαίωμα αμπελοκαλλιέργειας, δηλαδή έχουν νόμιμες αμπελουργικές εκτάσεις ή είναι κάτοχοι δικαιωμάτων φύτευσης από το Εθνικό Αποθεματικό.

Το πρόγραμμα καλύπτει μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες δράσεις: Την ποικιλιακή μετατροπή των αμπελώνων, συμπεριλαμβανομένου και του επανεμβολιασμού. Την μετεγκατάσταση των αμπελώνων. Τις βελτιώσεις των τεχνικών διαχείρισης των αμπελώνων που συνδέονται με το στόχο του προγράμματος.

Το πρόγραμμα δεν καλύπτει την κανονική ανανέωση των αμπελώνων που φτάνουν στο τέλος του κύκλου της φυσικής τους ζωής. 

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας στην Κυπαρισσία. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες: Στη Διεύθυνση, στην Κυπαρισσία, 1ος όροφος, γραφεία 2 και 3, τηλ.: 27610 24287. Στο Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας Γαργαλιάνων, τηλ.: 27630 22510.


NEWSLETTER