Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 18:47

Ξεκίνησε η συγκομιδή θερμοκηπιακών κηπευτικών στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον

Ξεκίνησε εδώ και 10 ημέρες περίπου η συγκομιδή των πρώτων προϊόντων από τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες της Τριφυλίας, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που είχαν να αντιμετωπίσουν το φετινό χειμώνα οι παραγωγοί της περιοχής. 

Συγκομιδή γίνεται σε αγγούρια, φασόλια και πιπεριές, σε μικρές ποσότητες ακόμη - ωστόσο αναμένεται να εντατικοποιηθεί το επόμενο διάστημα και να αυξηθεί σημαντικά η παραγωγή, όπως μας επισήμανε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φιλιατρών Γιώργος Αλεξανδρόπουλος. 

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος παρατήρησε ότι φέτος είχαν να αντιμετωπίσουν ένα δύσκολο χειμώνα με πολλά κρύα αλλά και πολλές συννεφιές που δεν βοηθούν τις καλλιέργειες. Το ξεκίνημα όπως μας είπε είναι καλό καθώς οι τιμές είναι σε καλά επίπεδα, όμως ακόμη είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε εκτίμηση, αφού η παραγωγή είναι πολύ μικρή σε σχέση με τον όγκο των καλλιεργούμενων εκτάσεων της περιοχής. Τόνισε δε πως μόνο από ένα 30% των θερμοκηπίων έχει ξεκινήσει την πρώτη συγκομιδή.

Τα προϊόντα τους, επισήμανε, στην συντριπτική τους πλειοψηφία πάνε στην εσωτερική αγορά και πιο συγκεκριμένα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ενώ λίγα πάνε και προς το εξωτερικό. Οσον αφορά τις εξαγωγές σημείωσε ότι ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον, και στην συνέχεια που θα υπάρχει όγκος παραγωγής, τα προϊόντα θα στραφούν και προς τα εκεί.

Από εκεί και πέρα τόνισε ότι από το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα μπουν τα περισσότερα θερμοκήπια στην παραγωγή και με σημαντικές ποσότητες, ενώ από το τέλος Μαρτίου με αρχές Απριλίου θα ξεκινήσει και η συγκομιδή ντομάτας, με τον  καιρό να παίζει καθοριστικό ρόλο. Ευελπιστούν, ανέφερε, να έχουν μια καλή χρονιά σε θέμα αποδόσεων όσο και τιμών.

Κ.Μπ.