Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 15:32

Κινέζοι επιχειρηματίες και πανεπιστημιακοί στις εγκαταστάσεις του "Νηλέα"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κινέζοι επιχειρηματίες και πανεπιστημιακοί στις εγκαταστάσεις του "Νηλέα"

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ομάδας παραγωγών «Νηλέας» πραγματοποίησε την Κυριακή 22 Μαρτίου αντιπροσωπεία Κινέζων πανεπιστημιακών και επιχειρηματιών, συνοδευόμενη από τον Λέανδρο Σκαλτσούνη, καθηγητή Φαρμακευτικής  του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη σχετική ανακοίνωση προστίθεται ότι «το ενδιαφέρον των Κινέζων ήταν για φυσικά προϊόντα και ελαιόλαδο, για το οποίο μάλιστα έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγω των υψηλών ποσοστών πολυφαινολών που περιέχει». Οπως προστίθεται δε στην ίδια ανακοίνωση, «ο Λ. Σκαλτσούνης, πρωτοπορώντας στην έρευνα της ποιότητας του ελαιολάδου, έχει πραγματοποιήσει αναλύσεις σε ελαιόλαδα του "Νηλέα",  παραγωγής 2013-14, στα οποία ανιχνεύτηκαν υψηλά ποσοστά πολυφαινολών».

Αναφέρεται εξ άλλου στην ανακοίνωση της ομάδας παραγωγών ότι «η δυνατότητα αναγραφής στην ετικέτα ισχυρισμών υγείας, που δίνει πλέον ο κανονισμός ελαιολάδου, ανοίγει νέες προοπτικές στο ελληνικό και ιδιαίτερα στο μεσσηνιακό ελαιόλαδο, στο οποίο έχουν μετρηθεί μεγάλες συγκεντρώσεις αντιοξειδωτικών ουσιών, οι οποίες αποδεδειγμένα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες για την ανθρώπινη υγεία».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER