Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015 14:13

Υποβολή αιτήσεων για αναδιάρθρωση αμπελώνων

Γράφτηκε από την

Στις 15 Μαΐου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από όσους αγρότες επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελουργικών εκτάσεων, για την περίοδο 2015-2016.

Στη σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αχαΐας, διευκρινίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί θα πρέπει να προσέρχονται οι ίδιοι ή εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους, έχοντας μαζί τους τα εξής δικαιολογητικά:

α) Αίτηση - Υπεύθυνη δήλωση, β) Απόσπασμα Αμπελουργικού Μητρώου, γ) Δηλώσεις συγκομιδής για τις 2 τουλάχιστον αμπελουργικές περιόδους που προηγούνται της περιόδου ένταξης στο πρόγραμμα για όλα τα υφιστάμενα αμπελοτεμάχια του παραγωγού, δ) Δήλωση εκμετάλλευσης στα πλαίσια της ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) του 2015, ε) Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας, στ) Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της εφορίας ή της φορολογικής δήλωσης ή άλλου φορολογικού εγγράφου όπου θα αναγράφεται ο ΑΦΜ του δικαιούχου - παραγωγού, ζ) Φωτοτυπία της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης, με τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ταμιευτηρίου, η) Φωτοαντίγραφο τίτλων νομής και κατοχής για ιδιόκτητα ή μισθωτήρια (άνω των 9 ετών) για ενοικιαζόμενα αμπελοτεμάχια.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ακόμα ότι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες για την ένταξή τους στο πρόγραμμα, πρέπει να είναι κάτοχοι αμπελουργικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον 3 στρεμμάτων στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές και τουλάχιστον 5 στρεμμάτων στις πεδινές περιοχές, ενώ η ελάχιστη έκταση αμπελοτεμαχίου για την συμμετοχή στο πρόγραμμα καθορίζεται σε ένα στρέμμα. Σημειώνεται, ακόμα, ότι οι παραγωγοί που είχαν υποβάλει αίτηση τα προηγούμενα χρόνια, θα πρέπει να καταθέσουν καινούργια αίτηση.

Τα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας βρίσκονται στην οδό Πανεπιστημίου 171, στην Πάτρα. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2613 613721 και 2613 613719.