Κυριακή, 19 Απριλίου 2015 13:24

Δωρεάν 20.000 δακοφάκες για ομάδες παραγωγών (Δηλώστε συμμετοχή)

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Δωρεάν 20.000 δακοφάκες για ομάδες παραγωγών (Δηλώστε συμμετοχή)

 

Η εταιρεία “ΔΑΚΟΦΑΚΑ Ευρικλής Φιτσάκης” στο πλαίσιο της κοινωνικής της δράσης προσφέρει για τη φετινή ελαιοκομική χρονιά 20.000 παγίδες δακοφάκας σε οργανωμένες ομάδες ελαιοπαραγωγών.

 

Σκοπός της δράσης αυτής είναι η αναβάθμιση της ποιότητας και της ποσότητας του παραγόμενου ελαιολάδου. Θα πραγματοποιείται καταγραφή των συνολικών πτήσεων και προσβολών δάκου.

Κριτήρια συμμετοχής:

1. Ενιαίος κλήρος 

2. Σύνολο 1.330 στρέμματα

3. Μεσόκαρπες - μικρόκαρπες ποικιλίες

Οι αιτήσεις συμμετοχής ξεκινάνε από 16 Απριλίου έως και 25 Μαΐου 2015

Οι αιτήσεις συμμετοχής είναι διαθέσιμες στο http://www.dakofaka.gr ενώ ο νικητής θα αναδειχθεί με κλήρωση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο φαξ:  2810 371057, στο τηλέφωνο: 2810 317653, στο κινητό:  6976-116317 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@dakofaka.com

 

TΟ ΠΡΟΪΟΝ 

Η Δάκο-φάκα είναι παγίδα για το δάκο, βασισμένη στον τροφοτροπισμό του εντόμου όπως και στην ελκυστικότητα της υγρασίας, με επιπλέον ελκυστικό για τον δάκο το εξωτερικό χρώμα, χρησιμοποιεί deltamtehrine ως εντομοκτόνο ουσία.

Είναι πλήρως συμβατή με τον 834/2007 της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την βιολογική γεωργία.

Η βελτιωμένη Δάκο-φάκα advance gel έχει αποδειχθεί ένα εξαίρετο μέσο για την καταπολέμηση και τον έλεγχο τού δάκου ακόμα και σε χρονιές με υψηλούς πληθυσμούς του εντόμου.

Χρησιμοποιείται με επιτυχία και στην προστασία βρώσιμων καρπών.

Εύχρηστη και απλή στη χρήση και οι μόνες απαιτήσεις είναι καλός σχεδιασμός στην εποχή ανάρτησης (κατά την πήξη του πυρήνα) και προσοχή στον τόπο ανάρτησης ώστε να είναι σε σκιερό μέρος.

Η παγίδα περιέχει σε ξεχωριστά διαμερίσματα, υγρά και στερεά ελκυστικά υλικά, εξωτερικά είναι εμποτισμένη με deltamethrine .

Το πράσινο χρώμα είναι επίσης ελκυστικό στον δάκο και όχι στα ωφέλιμα έντομα.

Η χρήση της φερομόνης δεν έχει ακόμη αποδειχθεί επωφελής, λόγω της μεγάλης ακτίνας δράσης της, και του φαινόμενου των ανεξέλεγκτων και ασύμμετρων προσβολών εν σχέσει με την περιβάλλουσα περιοχή.

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΑΚΟ-ΦΑΚΑΣ

Η μέθοδος αφορά στην προσέλκυση του δάκου σε παγίδα με επιφάνεια εμποτισμένη με εντομοκτόνο, από όπου το έντομο απορροφά μικρή ποσότητα δραστικής ουσίας και πεθαίνει σε μερικά λεπτά αργότερα. Η προσέλκυση γίνεται με τη βοήθεια τροφικών ελκυστικών, που αναδύουν οσμές προσελκυστικές τόσο ως προς τα αρσενικά όσο και τα θηλυκά άτομα του δάκου. Ιδιαιτέρα τα θηλυκά προσελκύονται από την μυρωδιά της πρωτεϊνικής τροφής που είναι απαραίτητη σε αυτά λόγω της ανάγκης για πρωτεΐνη για να μπορέσουν να έχουν συνεχή παραγωγή ωών.

Στη μέθοδο χρησιμοποιείται και υγρό ελκυστικό το οποίο έχει δώσει σαφώς καλύτερα αποτελέσματα σε μέσες και χαμηλές θερμοκρασίες. Επίσης χρησιμοποιείται μέθοδος αύξησης της σχετικής υγρασίας του μικροπεριβάλλοντος της παγίδας εξασφαλίζοντας την προσέλκυση και την παραμονή του εντόμου στο χώρο για ικανή θανατηφόρο επίσκεψη στην εντομοτοξική επιφάνεια.

Η μέθοδος εξοντώνει όλα τα έντομα του δάκου που χρειάζονται τροφή για ενέργεια ή για πρωτεΐνες ή απλά προσπαθούν να στραφούν προς πιο υγρή περιοχή, κάτι που το έντομο συνηθίζει για λόγους επιβίωσης. Οποιοι καινούργιοι πληθυσμοί εκκολάπτονται ή μεταναστεύουν στην περιοχή, έχουν ελάχιστη πιθανότητα αποτελεσματικής προσβολής αφού και τα προς ωοτοκία αυγά υπάρχουν σε μικρό αριθμό και το έντομο θα πρέπει να τραφεί και να προστατευτεί εμπλέκοντας στο σύστημα παγίδευσης. Ενδεικτικά ο αριθμός των εντόμων που εξοντώνεται είναι πάνω 10.000 ανά ήμερα, δεδομένου ότι υπάρχουν τέτοιοι πληθυσμοί, πράγμα που μπορεί να συμβεί από μετανάστευση του δάκου από άλλη περιοχή.

 

Η συγκεκριμένη μέθοδος αποτελεί αυτοδύναμο μέσο καταπολέμησης του δάκου.

Μπορείτε να βρείτε την αίτηση συμμετοχής πατώντας εδώ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER