Τρίτη, 21 Απριλίου 2015 17:07

Δύο Μεσσήνιοι κριτές στον 5ο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων

Γράφτηκε από την

Δύο Μεσσήνιοι, άμεσα συνδεδεμένοι με την Ομάδα Παραγωγών «Νηλέας», μετέχουν ως κριτές στον 5ο διεθνή διαγωνισμό εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων απ’ όλο τον κόσμο, που άρχισε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα στην πόλη Μπέζα της Πορτογαλίας.

Οι Ελληνες κριτές, οι μόνοι μεταξύ Ισπανών και Πορτογάλων συναδέλφων τους, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η ΟΠ «Νηλέας», είναι ο Παναγιώτης Δημητρακόπουλος και η Εφη Ζωντανού, οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι γευσιγνώστες ελαιολάδου στο πάνελ του ΕΣΒΙΤΕ (Ελληνικός Σύνδεσμος Βιομηχανιών και Τυποπoιητών Ελαιολάδου).

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται, παράλληλα, ότι η συμμετοχή των δύο κριτών στον διεθνή διαγωνισμό, «είναι μια ακόμα αναγνώριση των πολυεπίπεδων προσπαθειών που καταβάλλει ο Νηλέας για πάνω από μια δεκαετία και που στοχεύουν στην οργάνωση της παραγωγής, στην περιβαλλοντική διαχείριση και φυσικά στην ανάδειξη της ασύγκριτης ποιότητας του μεσσηνιακού ελαιολάδου. Ενα άριστο και αναντικατάστατο εργαλείο στην κατεύθυνση αυτή είναι η γευσιγνωσία ελαιολάδου και η συμμετοχή Ελλήνων γευσιγνωστών σε διεθνείς διαγωνισμούς προσφέρει πολύτιμη και αξιοποιήσιμη εμπειρία».