Κυριακή, 26 Απριλίου 2015 17:28

Ο Συνεταιρισμός Φιλιατρών σε έκθεση φρούτων στη Θεσσαλονίκη

Γράφτηκε από τον
Ο Συνεταιρισμός Φιλιατρών σε έκθεση φρούτων στη Θεσσαλονίκη

Στη Διεθνή Εκθεση Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών «Freskon» που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη και η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη και ολοκληρώθηκε το Σάββατο, συμμετέχει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φιλιατρών «Τριφυλία» και η Ομάδα Παραγωγών Φιλιατρών «Γαία», με στόχο την προβολή και προώθηση των προϊόντων τους σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. 

 

Με όπλα τους την ποιότητα σε προϊόντα όπως το αγγούρι και η ντομάτα, αλλά και την εξέλιξη στη συσκευασία και τυποποίηση, οι παραγωγοί της περιοχής επιδιώκουν το άνοιγμα νέων αγορών και την εξωστρέφεια, ενώ όπως τόνισαν, από τις συναντήσεις που είχαν αυτές τις ημέρες φάνηκε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τις αγορές του εξωτερικού.

Χαρακτηριστικά ο Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, πρόεδρος του Συνεταιρισμού και της Ομάδας Παραγωγών, τόνισε: «Συμμετέχουμε στην έκθεση μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ήδη αυτές τις ημέρες έχουμε αρκετές συναντήσεις και επαφές με ενδιαφερόμενους τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Υπάρχει ενδιαφέρον για το αγγούρι και την ντομάτα που είναι τα κύρια προϊόντα μας από επισκέπτες που είναι από την Πολωνία, την Τσεχία και τη Ρωσία. Ευελπιστούμε να υπάρχει ανταπόκριση και στη συνέχεια ώστε να μπορέσουμε να προωθήσουμε τα προϊόντα μας και σε νέες αγορές».

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER