Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 13:28

Ενημερωτική εκδήλωση για το έντομο ξυλέλλα στους Γαργαλιάνους

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ενημερωτική εκδήλωση για το έντομο ξυλέλλα στους Γαργαλιάνους

Ενημερωτική εκδήλωση για το έντομο ξυλέλλα (Xylella fastidiosa) που απειλεί τα ελαιόδεντρα -και ήδη έχει προκαλέσει σημαντικές καταστροφές στην ελαιοκαλλιέργεια της Ιταλίας- πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη 30 Απριλίου στους Γαργαλιάνους, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Στην εν λόγω εκδήλωση, με θέματα «Ξυλέλλα (Xylella fastidiosa), η νέα ασθένεια που απειλεί την καλλιέργεια της ελιάς»  και «Εχθροί και ασθένειες του αμπελιού», εισηγητές θα είναι:

Ο φυτοπαθολόγος φυτίατρος Ελευθέριος Τζάμος, ομότιμος καθηγητής Φυτοπαθολογίας  Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Ασθένειες αμπέλου, προβλήματα, αντιμετώπιση».

Ο γεωπόνος Αντώνιος Παρασκευόπουλος, διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας  και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, με θέμα «Εχθροί αμπέλου, προβλήματα, αντιμετώπιση».

Η γεωπόνος Μαρία Χολέβα, ερευνητής β΄ στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο με θέμα: «Xyllela fastidiosa, Μία νέα απειλή για την ελαιοκαλλιέργεια».

Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο γεωπόνος Κωνσταντίνος Γιαννοπολίτης, διευθυντής σύνταξης στην ηλεκτρονική εφημερίδα αγροτικής ενημέρωσης «Αγρότυπος».

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας και ο Σύλλογος Γεωπόνων Τριφυλίας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER