Σάββατο, 02 Μαϊος 2015 18:25

Ενημέρωση για την Xylella στους Γαργαλιάνους

Γράφτηκε από τον
Ενημέρωση για την Xylella στους Γαργαλιάνους

Ενημερωτική εκδήλωση για την Xylella fastidiosa (το νέο βακτήριο που απειλεί την καλλιέργεια της ελιάς), καθώς επίσης για τους εχθρούς και τις ασθένειες του αμπελιού, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στους Γαργαλιάνους, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αποθήκη 186». 

 

Οπως επισημάνθηκε, η σωστή ενημέρωση και η λήψη προληπτικών μέτρων μπορούν να αποτρέψουν τους κινδύνους από την συγκεκριμένη ασθένεια που έχει πλήξει περισσότερα από 1,5 εκατ. ελαιόδεντρα στην γειτονική Ιταλία. Η περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου είναι από τις περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο, λόγω της γειτνίασης. Πάντως τονίστηκε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία, ούτε όμως και εφησυχασμός.

Ομιλητές ήταν οι: Ελευθέριος Τζάμος, φυτοπαθολόγος - φυτίατρος, ομότιμος καθηγητής φυτοπαθολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Ασθένειες αμπέλου - προβλήματα και αντιμετώπιση». Αντώνης Παρασκεύοπουλος, γεωπόνος, διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας, με θέμα «Εχθροί αμπέλου - προβλήματα - αντιμετώπιση». Μαρία Χολέβα, γεωπόνος, ερευνήτρια στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, με θέμα «Xylella fastidiosa, μια απειλή για την ελαιοκαλλιέργεια». 

Την συζήτηση συντόνισε ο Κωνσταντίνος Γιαννοπολίτης, γεωπόνος -  διευθυντής σύνταξης στον ΑγροΤύπο.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας της ΠΕ Μεσσηνίας και το Σύλλογο Γεωπόνων Τριφυλίας.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER