Τρίτη, 12 Απριλίου 2011 13:53

Διάκριση του ελαιόλαδου Μπλάουελ σε διαγωνισμό βιολογικού ελαιολάδου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για έκτη συνεχή χρονιά, διοργανώθηκε ο διαγωνισμός πρόκρισης Βiol Grecia 2011, ο οποίος αποτελεί το Ελληνικό σκέλος του καταξιωμένου διαγωνισμού βιολογικών ελαιολάδων BIOL INTERNATIONAL. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΣΕΒΙΤΕΛ, με την παρουσία της Ιταλικής αντιπροσωπείας BIOL και την στήριξη του Οργανισμού ΔΗΩ στα πλαίσια του προγράμματος Biolmed, υπό την επιστασία του Β. Ν. Καμβύση, panel supervisor, τεχνικού υπεύθυνου της οργανοληπτικής ομάδας ΚΟΤΙΝΟΣ της Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου ΦΙΛΑΙΟΣ και μέλους  της επιτροπής Βραβείων του Βiol Prize.
Το Σάββατο 26 Μαρτίου 2011, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γραφείων του Συνδέσμου (ΣΕΒΙΤΕΛ), πραγματοποιήθηκε η επιλογή των καλύτερων Ελληνικών Βιολογικών Ελαιολάδων που δήλωσαν συμμετοχή, τα οποία στην συνέχεια θα προωθηθούν στην τελική φάση του μεγάλου τελικού του Διεθνούς Διαγωνισμού BIOL PRIZE 2011, που θα διεξαχθεί στα τέλη Απριλίου του 2011 στην Ιταλία.
Η μεικτή οργανοληπτική επιτροπή γευσιγνωσίας ανέδειξε τα καλύτερα ελληνικά βιολογικά ελαιόλαδα για το 2011. Στην επιτροπή συμμετείχαν ο κος Βασίλης Καμβύσης, η κα Anna Neglia και ο κος Κωνσταντίνος Δρίτσας ειδικοί γευσιγνώστες ελαιολάδου. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό ήταν σημαντική αφού συμμετείχαν 32 ελαιόλαδα, από βιοκαλλιεργητές / παραγωγούς / τυποποιητές, πιστοποιημένους από τους ελληνικούς φορείς πιστοποίησης.
Τα διαγωνιζόμενα βιολογικά παρθένα ελαιόλαδα, προήλθαν από τις μεγαλύτερες (και όχι μόνο), ελαιοκομικές ζώνες της χώρας όπως Μεσσηνία, Λακωνία, Κρήτη, Λέσβο, Ζάκυνθο.
Την πρώτη διάκριση του Βiol Grecia απέσπασαν με ισοψηφία τα εκλεκτά ελαιόλαδα "Ελαιώνες Μερκούρη" και  AEGEAN GOLD ΡΑΦΤΕΛΛΗ ΠΡΩΤΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ.
Αμέσως μετά στην δεύτερη θέση το ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΜΙΝΑ.
Στην τρίτη θέση, το ελαιόλαδο MANI BLAUEL.
Στην τέταρτη θέση ισοψήφησαν τα CORONE OLIVE OIL και TERRA CRETA KOLYMBARI.
Η αναμφισβήτητη ποιότητα των βιολογικών ελαιολάδων καθώς και η ελκυστική τυποποίηση και εμφάνισή τους είναι ενθαρρυντικές παράμετροι αφού η πλειονότητα των ελαιολάδων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό συνεχίζει για περαιτέρω πιθανή διεθνή διάκριση.
Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!
Θα θέλαμε να εκφράσουμε θερμές ευχαριστίες σε όλους εκείνους που στήριξαν και φέτος την προσπάθεια αυτή, πιστεύοντας, ότι στηρίζουν έναν ουσιαστικό θεσμό, ο οποίος αδιαμφισβήτητα θα προωθήσει και προβάλλει το ιδιαίτερης ποιότητας εξαιρετικό βιολογικό  Ελληνικό ελαιόλαδο ενώ παράλληλα θα δώσει τη δυνατότητα διάκρισης σε όσους έμψυχα στηρίζουν και εφαρμόζουν τις αρχές της βιολογικής γεωργίας.
Η Ιταλική διοργάνωση BIOL INTERNATIONAL θα αποδώσει στα ελαιόλαδα που συμμετείχαν πιστοποιητικό συμμετοχής, καθώς και αντίγραφο εργαστηριακής ανάλυσης των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών των ελαιολάδων.

Με εκτίμηση
Μαρία Χουλιάρα
Τμήμα Πιστοποίησης
Παρασκευαστικής Δραστηριότητας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER