Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011 10:21

Δήμος Καλαμάτας: Σε εξέλιξη η ημερίδα για τη βιολογική καλλιέργεια

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εκδήλωση για τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία διοργανώνει σήμερα, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, ο Δήμος Καλαμάτας στο αμφιθέατρο "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος" του Διοικητηρίου.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενθάρρυνση συμβατικών παραγωγών αλλά και νέων που θέλουν να ασχοληθούν με τις καλλιέργειες, να γνωρίσουν τη βιολογική γεωργία - κτηνοτροφία, καθώς επίσης να ενημερωθούν για τις διαδικασίες πιστοποίησης και τις τεχνικές παραγωγής και εμπορίας. Επίσης, θα γίνει ενημέρωση των καταναλωτών για τα "μυστικά" του βιολογικού προϊόντος, πώς ελέγχεται και πόσο αξίζει.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

9 π.μ. Προσέλευση.

9.15 π.μ. Χαιρετισμοί.

10 π.μ. «Αξονες της γεωργικής παραγωγής και η σχέση τους με την προστασία περιβάλλοντος και την αειφορία», Αντώνης Παρασκευόπουλος γεωπόνος - Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας.

10.15 π.μ. «Αρχές βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας», Αριστείδης Παπανικολάου γεωπόνος βιολογικής γεωργίας, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας.

10.30 π.μ. «Βιολογική κτηνοτροφία», Περικλής Παπαδόπουλος κτηνίατρος - τμηματάρχης Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας.

10.45 π.μ. Διάλειμμα - καφές.

11 π.μ. «Διαδικασία πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων», Σπυρίδων Σγουρός γενικός διευθυντής ΔΗΩ.

11.15 π.μ. «Εμπορία βιολογικών προϊόντων», Γεράσιμος Γιαννόπουλος διευθυντής Παραγωγής AGROVIM.

11.30 π.μ. «Προβλήματα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας», Κων. Μπούσιος βιοκαλλιεργητής.

11.45 π.μ. «Τα "πράσινα" προϊόντα της Τράπεζας Πειραιώς», Κώστας Παύλου, Διεύθυνση Ανάπτυξης Εργασιών "Green Banking" της Τράπεζα Πειραιώς.

12 μ. Παρεμβάσεις - τοποθετήσεις φορέων και προσώπων.

12.30 - 1 μ.μ. Ανοιχτή συζήτηση με τους ομιλητές, συμπεράσματα


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER