Τρίτη, 26 Μαϊος 2015 08:15

3,43 ευρώ το κιλό πουλήθηκαν 60 τόνοι λαδιού στη Φαλάνθη

Γράφτηκε από τον

Στα 3,43 ευρώ το κιλό πουλήθηκαν 60 τόνοι έξτρα παρθένου ελαιολάδου, στη Φαλάνθη της Πυλίας, την Κυριακή σε διαγωνισμό του τοπικού Αγροτικού Συνεταιρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η δημοπρασία ξεκίνησε από 3,38 και αρχικά κατέθεσαν προσφορές 4 ενδιαφερόμενοι: Δύο έμποροι του νομού, η Ενωση (για λογαριασμό της εταιρείας Κωνσταντόπουλος) και η ΑΓΡΟΒΙΜ. Μετά τις πρώτες προσφορές και την άνοδο της προσφερόμενης τιμής έμειναν η Ενωση και η ΑΓΡΟΒΙΜ και τελικά το πήρε η εταιρεία του κ. Γυφτέα.

Αυτή την περίοδο η τιμή αγοράς του ελαιολάδου στη Μεσσηνία είναι στα 3,30 ευρώ και του ΠΟΠ "Καλαμάτα" 20 λεπτά παραπάνω, στα 3,50.

Οι συγκεκριμένες τιμές θεωρούνται πολύ καλές για τα δεδομένα της εποχής κι εκτιμάται πως σε αυτά τα επίπεδα και παραπάνω, πιθανόν, μπορεί να παραμείνουν έως τις πρώτες ποσότητες της ερχόμενης παραγωγής.

Στη Λακωνία η τιμή του ελαιολάδου αυτή την περίοδο είναι στα 3,40 με 3,45 ευρώ. Στις δημοπρασίες που έγιναν, είχε φθάσει παλιότερα και στα 3,60 ευρώ, ενώ η πλειοψηφία της παραγωγής στο γειτονικό νομό έχει πωληθεί από 3,48 έως 3,53 ευρώ.

Γ.Σ.