Κυριακή, 31 Μαϊος 2015 08:03

Καρπούζι από την Τριφυλία στη… μισή Ευρώπη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Καρπούζι από την Τριφυλία στη… μισή Ευρώπη

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η συγκομιδή καρπουζιού στην περιοχή της Τριφυλίας, καθώς όλο και περισσότερες ποσότητες συγκομίζονται πλέον καθημερινά.

Η πρώιμη και συνάμα εξαιρετική ποιότητα των καρπουζιών κερδίζει τις αγορές της Ευρώπης και το καρπούζι στη συντριπτική του πλειοψηφία κατευθύνεται προς τις αγορές του εξωτερικού, κυρίως σε Πολωνία, Γερμανία, Ουγγαρία, Τσεχία, Ιταλία, Βουλγαρία, Κροατία, Σλοβακία, Μολδαβία, αλλά και στην εγχώρια αγορά.

Σε μια από τις καλύτερες χρονιές έχει εξελιχθεί η φετινή για τη συγκομιδή καρπουζιών διαφόρων ποικιλιών (βαρέλες και στρογγυλά), όπως σημειώνει ο γεωπόνος, υπεύθυνος του Τεχνικού Τμήματος της εταιρείας «Σπορόφυτα Αργολίδας» Βασίλης Αντωνόπουλος, ο οποίος χαρακτηριστικά αναφέρει: «Οι εξαιρετικές  καιρικές συνθήκες οι οποίες επικράτησαν από το ξεσκέπασμα του καρπουζιού και μετέπειτα στην περιοχή της Τριφυλίας, βοήθησαν τους παραγωγούς για μια πολύ ποιοτική παραγωγή και με υψηλή στρεμματική απόδοση. Μέχρι τώρα έχουν γίνει συγκομιδές σε Αγρίλη, Τερψιθέα και Αγία Κυριακή, με το σύνολο να ξεπερνά τους 8.000 τόνους και με μια μέση τιμή να κυμαίνεται στα 45 λεπτά για τις βαρέλες και στα 35 λεπτά για τα στρογγυλά. Η συγκομιδή των καρπουζιών, η οποία βρίσκεται στην κορύφωσή της για την περιοχή της Τριφυλίας -και από την ερχόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας θα συνεχιστεί στην περιοχή της Ηλείας-,   συγκεντρώνει τα βλέμματα παραγωγών και εμπόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης. Οι ευνοϊκές για την εποχή καιρικές συνθήκες που παρατηρούνται και θα συνεχίσουν να υφίστανται καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκομιδής του καρπουζιού στις κεντρικές και βόρειες χώρες, πιστεύουμε ότι θα παίξουν έναν καταλυτικό ρόλο στην διατήρηση των καλών τιμών. Ομως σε αυτό θα πρέπει να επισημάνω και το πολύ καλό επίπεδο, από καλλιεργητικής απόψεως, των αγροτών μας καθώς και την υψηλή ποιότητα των φυτών που τους παρέχουμε, στεκόμενοι δίπλα τους με την τεχνογνωσία μας, νιώθουμε χαρά και ικανοποίηση για τις επιτυχίες του δικού τους αγώνα. Το μόνο λυπηρό είναι για μερικές καταστροφές οι οποίες σημειώθηκαν κατά τόπους στην περιοχή του Καλού Νερού και της Ηλείας, λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης. Τέλος, θα ήθελα τόσο εγώ όσο και οι άνθρωποι που πλαισιώνουν την εταιρεία μου να ευχηθούμε καλή συνέχεια στους παραγωγούς μας και όλα να πάνε κατ' ευχήν».

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER