Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011 22:21

Μέχρι και σήμερα πατάτες από Μεσσήνη και Μπουρνιά για την πασχαλινή αγορά

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μέχρι και σήμερα πατάτες από Μεσσήνη και Μπουρνιά για την πασχαλινή αγορά

Μέχρι και σήμερα θα βγαίνουν πατάτες από τα κτήματα της Μεσσήνης και του Μπουρνιά, για να καλύψουν τις ανάγκες της πασχαλινής αγοράς. Οι αποδόσεις έχουν βελτιωθεί και η τιμή είναι κατά μέσο όρο στα 55 λεπτά.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσήνης Παναγιώτης Δουρούμης είπε στην "Ε" ότι «έχουν καλυτερεύσει οι αποδόσεις. Είναι περίπου στους 3 τόνους και παραπάνω το στρέμμα. Η τιμή είναι κατά μέσο όρο 55 λεπτά, πάει 52 και 53 λεπτά, αλλά και 60, ανάλογα με την ποιότητα και την ποικιλία. Ποιοτικά είναι καλές οι πατάτες». Ενημέρωσε ότι θα βγάζουν μέχρι και σήμερα και μετά από Δευτέρα - Τρίτη του Πάσχα. Παρατήρησε πως «γύρω στις 10 ημέρες είναι ακόμα οι πατάτες στην περιοχή της Μεσσήνης. Θα εξαρτηθεί από τον καιρό. Αν βρέξει θα πάμε πίσω, όπως έγινε Κυριακή - Δευτέρα, που πήγαμε 2 ημέρες πίσω». Πληροφόρησε ότι «οι πατάτες πάνε στην αγορά της Αθήνας και σ’ άλλες περιοχές της χώρας και οι ψιλές προορίζονται για εξαγωγή».
Ο παραγωγός Βασίλης Τσελίκης από τον Μπουρνιά επιβεβαίωσε ότι «γενικά πάνε καλά οι πατάτες. Εχουν βελτιωθεί οι αποδόσεις και ποιοτικά είναι καλές» και ανέφερε ότι η τιμή τους είναι 50 με 55 λεπτά. Υπενθύμισε πως «έχουν γίνει ζημιές κυρίως από τον αέρα» κι επεσήμανε ότι «είναι καλή χρονιά και θα ήταν ακόμα καλύτερη, αν δεν υπήρχαν οι ζημιές». Παρατήρησε ότι και στον Μπουρνιά έχουν βγει πολλές πατάτες, που προορίζονται κυρίως για την αγορά της Αθήνας.
«Θα βγουν και αύριο (σήμερα) Μεγάλη Πέμπτη, ανάλογα με τη ζήτηση, και θα συνεχίσουμε από την Τρίτη», είπε ο Β. Τσελίκης.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER