Δευτέρα, 02 Μαϊος 2011 21:34

Καθυστερεί κι άλλο η ενεργοποίηση δικαιωμάτων

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Καθυστερεί κι άλλο η ενεργοποίηση δικαιωμάτων

Δεν ξεκίνησε ακόμα η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων. Υπηρεσιακοί παράγοντες της ΕΑΣ Μεσσηνίας εκτιμούν ότι θα ξεκινήσει μέχρι τέλος της εβδομάδας. Διαδικασία που θα έπρεπε να ξεκινήσει στις αρχές Μαρτίου και να ολοκληρωθεί στις 15 Μαΐου. «Εχει προβλήματα το πρόγραμμα που έχει σταλεί», είπε στην "Ε" ο διευθυντής επιδοτήσεων της Ενωσης Κώστας Πέτροβας. Ανέφερε ότι «ζητούσαν και το ΑΜΚΑ του κάθε παραγωγού, μεταξύ άλλων δικαιολογητικών, και τώρα πάνε να το αφαιρέσουν και να το αφήσουν μόνο για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ».
Ενημέρωσε, επίσης, πως θα βγάλουν συνεργεία και σε άλλες περιοχές του νομού, πέρα από τα καταστήματα της Ενωσης, όπως σε Καρδαμύλη, Κάμπο, Θουρία, Κορώνη, Χώρα, Αριστομένη, για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.
Χθες από τα κεντρικά γραφεία της Ενωσης πέρασαν αρκετοί παραγωγοί, με διάφορα προβλήματα και ιδιαιτερότητες, που  ζητούσαν εξηγήσεις και διευκρινίσεις από τον κ. Πέτροβα και άλλους υπαλλήλους.
Ενα ακόμα στοιχείο που χρήζει απαντήσεων, είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις που αφορούν την ενιαία δήλωση καλλιέργειας - εκτροφής του ΕΛΓΑ - συμπληρώνεται υποχρεωτικά μαζί με τη δήλωση ενιαίας ενίσχυσης -, προβλέπονται υπέρογκα ποσά εισφορών για τα κηπευτικά. Για παράδειγμα, για παραγωγό αγκινάρας στη Μικρομάνη με κτήμα 24 στρεμμάτων και ένα ακόμα 11 στρεμμάτων που δεν καλλιεργείται, ζητείται να πληρώσει στον ΕΛΓΑ 2.745,60 ευρώ!!! Παρόμοια ποσά φέρονται να ζητούνται και σε παραγωγούς κηπευτικών της Τριφυλίας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER