Δευτέρα, 02 Μαϊος 2011 21:37

ΕΑΣ Μεσσηνίας: 1 εκατ. ευρώ είναι το "φέσι" σύμφωνα με τον Κοζομπόλη

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
ΕΑΣ Μεσσηνίας: 1 εκατ. ευρώ είναι το "φέσι" σύμφωνα με τον Κοζομπόλη

«Τα 6,5 εκατ. ευρώ είναι οι απαιτήσεις της Ενωσης. Οι επισφάλειες, το "φέσι" είναι το 1 εκατομμύριο, με βάση τα στοιχεία που έχουμε για πελάτες μας που έχουν χρεωκοπήσει», εξήγησε χθες στην "Ε" ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας Βασίλης Κοζομπόλης, για το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες και για το οποίο σήμερα θα δώσει συνέντευξη Τύπου.
Στο μεταξύ, η τριμελής επιτροπή που ορίστηκε από το Δ.Σ. για να διερευνήσει το θέμα αυτό, αναζητεί τους δύο ορκωτούς λογιστές που θα τη διευκολύνουν στο έργο της - αλλά όπως πληροφορηθήκαμε το έργο της είναι δύσκολο, καθώς αυτή την περίοδο οι εταιρείες κλείνουν ισολογισμούς και δεν υπάρχουν διαθέσιμοι ορκωτοί. Μέλος της επιτροπής μάς επεσήμανε ότι με την ολοκλήρωση των πορισμάτων θα χρειαστούν και τη συνδρομή νομικού, για να υπάρξει νομική κάλυψη και στοιχειοθέτηση της όλης κατάστασης.
Από την πλευρά του ο κ. Κοζομπόλης, εξηγώντας την άγνοια που είχε για τις επισφάλειες, παρατήρησε πως «πριν από 1 μήνα σε συνεδρίαση του Δ.Σ. στους Γαργαλιάνους, στα καινούργια γραφεία, τα στοιχεία αυτά δε μας δόθηκαν». Και ανέφερε ότι «υπήρχε χρέος 350.000 ευρώ από έμπορο και φαινόταν να χρωστάει μόνο 11.000 ευρώ», ενώ έκανε λόγο και για περιπτώσεις εμπόρων από Τριφυλία και Λάρισα. Επέμεινε πως «οι επισφάλειες δεν είναι πάνω από 1 εκ. ευρώ» και εκτίμησε ότι η χαλαρή εισπρακτική πολιτική και η οικονομική κρίση "φούσκωσαν" το ποσό των απαιτήσεων».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER