Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 19:02

«Η φυτοπροστασία των κηπευτικών στην Τριφυλία»

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
«Η φυτοπροστασία των κηπευτικών στην Τριφυλία»

Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Η φυτοπροστασία των κηπευτικών στην Τριφυλία - Προκλήσεις και μέλλον» διοργανώνεται αύριο Παρασκευή στις 9 το πρωί, στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών, από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της ΠΕ Μεσσηνίας και την Ελληνική Φυτοπαθολογική Εταιρεία.

Για τη σημασία των κηπευτικών στην περιοχή της Τριφυλίας θα μιλήσει ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος.

• Στη θεματική ενότητα «Σημαντικά φυτοπαθολογικά προβλήματα κηπευτικών και η αντιμετώπιση τους» θα μιλήσουν οι: Ε. Τζάμος από το ΓΠΑ («Εδαφογενείς μυκητολογικές ασθένειες τομάτας και κολοκυνθοειδών»), Γ. Καραογλανίδης από το ΑΠΘ («Μυκητολογικές ασθένειες φυλλώματος, στελέχους και καρπών τομάτας και κολοκυνθοειδών»), Ε. Χατζηβασιλείου από το ΓΠΑ («Ιολογικές ασθένειες τομάτας: Επιδημιολογία και αντιμετώπιση») Χ. Βαρβέρη από το ΜΦΙ («Ιολογικές ασθένειες κολοκυνθοειδών»), Δ. Γκούμας από το ΤΕΙ Κρήτης («Βακτηριολογικές ασθένειες τομάτας και κολοκυνθοειδών») και Α. Ασημακοπούλου από το ΤΕΙ Πελοποννήσου («Μη παρασιτικές ασθένειες τομάτας και κολοκυνθοειδών»).

• Στη δεύτερη θεματική ενότητα «Σημαντικά εντομολογικά / νηματωδολογικά προβλήματα και η αντιμετώπισή τους» θα μιλήσουν οι Δ. Κωβαίος, ΑΠΘ («Εχθροί -έντομα και ακάρεα- της τομάτας και η αντιμετώπιση τους», Ι. Γιαννακού, ΓΠΑ, («Νηματώδεις σε καλλιέργειες τομάτας και κολοκυνθοειδών και η αντιμετώπιση τους»), Δ. Περδίκης, ΓΠΑ («Εχθροί κολοκυνθοειδών - βιολογική αντιμετώπιση»), Ι. Μαργαριτόπουλος, ΑΠΘ («Ανθεκτικότητα εντόμων σε εντομοκτόνα») και Δ. Τσάλτας, ΤΕΠΑΚ («Μικροβιακή ποιότητα και ασφάλεια φρούτων και λαχανικών»).

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER