Τετάρτη, 04 Μαϊος 2011 13:27

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης 2011

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου στη Θεσσαλία κατά την περιοδεία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

κ. Κανελλόπουλου στις ΕΑΣ της Θεσσαλίας

 

Ερώτηση:

Ποια είναι η διαδικασία υποβολής της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης 2011, έχει κόστος για τους αγρότες;

 

Απάντηση:

Όσοι αγρότες δεν έχουν μεταβολές στον αριθμό των αγροτεμαχίων τους σε σχέση με το 2010, μπορούν να υποβάλλουν την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης, με την οποία συνυποβάλλεται η Δήλωση Καλλιέργειας/Εκτροφής ΕΛΓΑ με τρεις απλούς τρόπους, χωρίς κανένα κόστος για αυτούς και ταλαιπωρία σε μετακινήσεις:

τηλεφωνικά μέσω του αριθμού 1540

με την επιστροφή στον ΟΠΕΚΕΠΕ υπογεγραμμένων των εντύπων όπου έχουν ήδη σταλθεί ταχυδρομικώς από τον ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω των ΕΛΤΑ. Ο παραλήπτης υπογράφει την αίτηση και την επιστρέφει στον ΟΠΕΚΕΠΕ ταχυδρομικά με τον απαντητικό φάκελο που του έχει αποσταλεί.

μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΕΠΕ ( HYPERLINK "http://www.opekepe.gr" www.opekepe.gr)

Οι τρεις παραπάνω τρόποι αφορούν σε 550.000 αγρότες ή παραγωγούς προϊόντων κατόχους αγροτικής γης σε ολόκληρη τη χώρα. Η άκοπη και ανέξοδη ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ήταν μια προεκλογική δέσμευσή μας την οποία υλοποιήσαμε πλήρως από φέτος πια.

 

Οι ίδιοι οι παραγωγοί μπορούν μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΕΠΕ να υποβάλουν αιτήσεις που αφορούν μόνο αλλαγές αλφαριθμητικών στοιχείων (δηλαδή αλλαγή καλλιέργειας, αλλαγή τραπεζικού λογαριασμού κ.α.) χωρίς μεταβολές στην ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων.

 

Μια άλλη κατηγορία είναι όσοι έχουν μεταβολές στις καλλιέργειές τους (αγόρασαν, πούλησαν, ενοικίασαν). Επειδή πρόκειται για υψηλής ευθύνης εργασία, το Υπουργείο έκανε διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό για την συμπλήρωση των αιτήσεων. Ανάδοχος του διαγωνισμού και μειοδότης ανακηρύχθηκε η ΠΑΣΕΓΕΣ. Σε κάθε περιοχή λειτουργούν συνεργεία για τη σύνταξη των αιτήσεων και όπου ακόμα δεν ενεργοποιήθηκαν, αυτό θα γίνει σύντομα.

Μέχρι 15/5/11 πάντως όλοι θα έχουν εξυπηρετηθεί.

 

Εννοείται ότι και για τους παραγωγούς που θα προσέλθουν στις ΕΑΣ, η ενεργοποίηση γίνεται δίχως κόστος, διότι κάθε ΕΑΣ θα πληρωθεί απευθείας από το Υπουργείο για όποια δουλειά κάνει.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER