Τετάρτη, 04 Μαΐου 2011 19:48

Ξεκινάει στις 14 Μαΐου η "Γιορτή Καρπουζιού"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ξεκινάει στις 14 Μαΐου η "Γιορτή Καρπουζιού"

 

Με ημερίδα στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά ξεκινούν το Σάββατο 14 Μαΐου οι εκδηλώσεις για τη "Γιορτή Καρπουζιού". Η εκδήλωση συμπίπτει μάλιστα με την έναρξη της συγκομιδής του καρπουζιού.

Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι ο εμπορικός διευθυντής της δευτεροβάθμιας συνεταιριστικής οργάνωσης της Ισπανίας Anecoop, Ντιέγκο Χιμένεθ, και o υπεύθυνος Ποιότητας, Πάμπλο Μόρα. Η Anecoop έχει 79 συνεταιρισμούς μέλη και χαρακτηρίζεται από εξαιρετική δραστηριότητα, όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά και στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου και της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, είναι ο μεγαλύτερος φορέας καρπουζιού στην Ευρώπη, η μεγαλύτερη εταιρεία κηπευτικών της Μεσογείου, η πρώτη εταιρεία εμπορίας φρούτων και λαχανικών στην Ισπανία και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας εσπεριδοειδών στον κόσμο.

Το δεύτερο μέρος της "Γιορτής Καρπουζιού" θα γίνει στον Αγρίλη το διήμερο 18 και 19 Ιουνίου. Τις δύο αυτές ημέρες, εκτός από τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις θα λειτουργήσουν επίσης εκθέσεις τοπικών αγροτικών προϊόντων αλλά και γεωργικού εξοπλισμού-εφοδίων.

Φέτος για πρώτη χρονιά, η οργανωτική επιτροπή της "Γιορτής Καρπουζιού Μεσσηνίας" είχε την ιδέα να προσκαλέσει εικαστικούς καλλιτέχνες που πρωτοπορούν χρησιμοποιώντας υλικά πέρα από τα συνηθισμένα, όπως είναι το καρπούζι, για να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν τα έργα τους στο κοινό. Ετσι λοιπόν, οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες που θα μπορούσαν να κάνουν γλυπτική ή χαρακτική στο καρπούζι μπορούν να επικοινωνήσουν και να δηλώσουν συμμετοχή στη γραμματέα της οργανωτικής επιτροπής Βίκυ Αλεξανδροπούλου (e-mail: v.koula@hotmail.com, τηλ.: 2761360023). Στην κ. Αλεξανδροπούλου μπορούν επίσης να δηλώσουν συμμετοχή όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση με περίπτερο.

 

Να σημειώσουμε ότι η γιορτή συνδιοργανώνεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Τριφυλίας, τον Ομιλο Φίλων Αγρίλη, το Σύλλογο Γεωπόνων Τριφυλίας, την Ενωση Νέων Αγροτών Μεσσηνίας, τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών και τους φορείς των παραγωγών. Σκοπός της παραμένει η ενημέρωση των παραγωγών, διακινητών, εξαγωγικών φορέων και καταναλωτών για την καλλιέργεια και εμπορία του καρπουζιού, και βεβαίως η μεγαλύτερη δυνατή προβολή και διαφήμιση του προϊόντος.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER