Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2015 17:06

Κανονικά η διακίνηση αγροτικών προϊόντων της Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Κανονικά η διακίνηση αγροτικών προϊόντων της Τριφυλίας

Ομαλά γίνεται η διακίνηση των αγροτικών προϊόντων στην περιοχή της Τριφυλίας, αν και μόνο με μετρητά, σε μια περίοδο που οι ποσότητες δεν είναι πολύ μεγάλες κι έτσι δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλη αναστάτωση από τις τελευταίες εξελίξεις και τους τραπεζικούς περιορισμούς.

Από την άλλη υπάρχει ζήτημα με την προμήθεια αγροτικών εφοδίων - καθώς έχει κοπεί η πίστωση και η αγορά τους γίνεται μόνο τοις μετρητοίς. Πάντως ακόμη δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στην επάρκεια εφοδίων.

Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η εικόνα που παρουσιάζεται στον αγροτικό τομέα, όπως μας την περιέγραψε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φιλιατρών Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, σημειώνοντας όμως ότι η συγκεκριμένη χρονική περίοδος μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «νεκρή», καθώς η πρώτη καλλιέργεια της χρονιάς τελειώνει και η δεύτερη δεν αρχίσει για τα καλά. Οπως και να έχει όμως, τονίζει πως υπάρχει ανησυχία για την συνέχεια και το τι θα γίνει όταν η περιοχή θα βρίσκεται σε ρυθμούς πλήρους παραγωγής.

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος μας επισήμανε ότι προς το παρόν τα προϊόντα της περιοχής φεύγουν κανονικά χωρίς προβλήματα, καθώς δεν υπάρχουν προβλήματα ούτε με τις μεταφορικές. Οι πληρωμές γίνονται με μετρητά και άμεσα - κάτι που σημαίνει, όπως υποστήριξε, πως και οι έμποροι στην συνέχεια πληρώνονται με μετρητά από τους πελάτες τους. Το θέμα όμως, συνέχισε, δεν είναι το τώρα, καθώς οι ποσότητες είναι μικρές μιας και υπάρχει μικρή παραγωγή, αφού η πρώτη καλλιέργεια της χρονιάς έχει φτάσει στο τέλος της και η δεύτερη δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Αν υπήρχε όμως φουλ παραγωγή, τότε θα είχαμε προβλήματα.

Οσον αφορά τα αγροτικά εφόδια τόνισε ότι «υπάρχει ζήτημα με τα εφόδια, πλέον όλα τα καταστήματα πωλούν με μετρητά. Η πίστωση έχει σταματήσει από όλους, καθώς και αυτοί αν δεν πληρώσουν μετρητοίς δεν μπορούν να αγοράσουν από τους προμηθευτές τους. Τώρα βρισκόμαστε σε μια νεκρή περίοδο μπορούμε να πούμε για τις καλλιέργειες, και οι ανάγκες δεν είναι πολύ μεγάλες, όμως δεν ξέρουμε τι θα γίνει στη συνέχεια και αυτό μας ανησυχεί».

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER