Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015 10:22

Ο καιρός ευνοεί τη συκοπαραγωγή

Γράφτηκε από την

Καλή διαγράφεται μέχρι τώρα η φετινή παραγωγή των σύκων στη Μεσσηνία, καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές για το προϊόν. Αν συνεχιστεί ο καλός καιρός έως το τέλος της συγκομιδής, το Σεπτέμβριο, η παραγωγή θα ξεπεράσει τους 3.000 τόνους, τουλάχιστον κατά 500 περισσότερους από πέρσι.

 Τα στοιχεία αυτά σημείωσε στην "Ε" ο πρόεδρος της Συκικής Παναγιώτης Παπαγεωργίου.

«Καλά πάνε τα σύκα μέχρι τώρα. Θα είναι καλή η παραγωγή, αλλά λίγο όψιμη κατά μια εβδομάδα περίπου», μας ενημέρωσε ο πρόεδρος και παρατήρησε: «Εκτιμάμε πως θα είναι καλύτερη από την περσινή, αν βοηθήσει ο καιρός και στη συνέχεια, μέχρι το Σεπτέμβριο που θα ολοκληρωθεί η συγκομιδή. Υπολογίζουμε η συγκομιδή μετά τις 10 - 12 Αυγούστου. Βοήθησαν οι καιρικές συνθήκες, ήταν δροσερή η χρονιά μέχρι στιγμής. Τώρα είμαστε στο στάδιο της γονιμοποίησης. Πέρσι έφυγαν όλα τα σύκα, με παραγωγή γύρω στους 2.500 τόνους. Και άλλους 1.000 τόνους να είχαμε, θα τους δίναμε».

Για την τιμή που θα καθοριστεί φέτος, ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε πως «με την κατάσταση που βιώνουμε τώρα ως χώρα, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα κι επεσήμανε ότι «οι προμηθευτές από το εξωτερικό δε στέλνουν υλικά, λόγω της κατάστασης. Ελπίζουμε να βρεθεί λύση».

 

Γ.Σ.