Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 16:35

Δολωματικοί ψεκασμοί καταπολέμησης του δάκου στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον
Δολωματικοί ψεκασμοί καταπολέμησης του δάκου στην Τριφυλία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτές τις ημέρες η εφαρμογή του πρώτου δολωματικού ψεκασμού από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, στις περιοχές που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα για την καταπολέμηση του δάκου. 

Οι πληθυσμοί του εντόμου, σύμφωνα με τα στοιχεία των δακοσυλλήψεων, είναι σε φυσιολογικά επίπεδα. Ψεκασμοί γίνονται στις περιοχές Μυρσινοχώρι, Αρμενιοί, Σπηλιά, Στασιό, Ξηρόκαμπος, Κυπαρισσία, Καλό Νερό, Ελαία, Καρυές, Αγαλιανή, Πρόδρομος, Ράχες, Μουριατάδα. 

Για ακόμη μια χρονιά όπως μας επισήμανε ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος χρησιμοποιούνται GPS στο σύνολο των ψεκαστικών συγκροτημάτων που χρησιμοποιούνται στην περιοχή. Επίσης ανέφερε πως ήδη έχουν προμηθευτεί τα απαραίτητα φυτοπροστατευτικά προϊόντα και πρωτεΐνη, που επαρκούν για 3 ψεκασμούς ακόμη, ενώ έχει προσληφθεί και όλο το απαραίτητο προσωπικό.

Αυτό που τόνισε επίσης είναι ότι έχουν παρατηρηθεί οι πρώτες προσβολές από κικηδόμυγα στις ελιές - προσβολές που προκαλούν ξήρανση κλαδιών στα δέντρα. Υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να γίνεται σύγχυση με την xylella και να μην δημιουργείται ανησυχία. Η κικηδόμυγα, μας ανέφερε, εμφανίζει 1-2 γενιές και όταν εντοπίζονται συμπτώματα με ξερά κλαδιά θα πρέπει να απομακρύνονται από τα δέντρα.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER