Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015 08:37

Πιστοποίηση AGROCERT για ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Πιστοποίηση AGROCERT για ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας

H ΔΑΟΚ Τριφυλίας ΠΕ Μεσσηνίας με ανακοίνωσή της ενημερώνει τους ελαιοτριβείς για την πιστοποίησης AGROCERT προκειμένου να επεξεργάζονται ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Eγκρίθηκε η επέκταση της οριοθετημένης γεωγραφικής ζώνης και η βελτίωση της περιγραφής για το ελαιόλαδο ΠΟΠ «Καλαμάτα» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στο επόμενο διάστημα αναμένεται η δημοσίευση της τροποποίησης στον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η καταχώρισή της στην Ευρωπαϊκή Βάση Δεδομένων DOOR.

Με τη διεύρυνση της ζώνης παραγωγής του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου “Καλαμάτα” - ΠΟΠ σε όλη τη Μεσσηνία δίνεται η δυνατότητα παραγωγής του σε όλα τα ελαιοτριβεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας. Απαραίτητη προϋπόθεση για το σκοπό αυτό είναι η ένταξή τους στο σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης του AGROCERT. Η ένταξη πραγματοποιείται μετά από αίτηση της επιχείρησης στον AGROCERT (Ελληνικός Οργανισμός "Δήμητρα") μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η αίτηση αυτή απαιτείται να κοινοποιηθεί και στην υπηρεσία μας.

Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:

1. Νομιμοποιητικό έγγραφο σύστασης της επιχείρησης.

2. Αδεια λειτουργίας της επιχείρησης σε ισχύ ή σχετική απαλλαγή αδείας.

3. Κάτοψη των εγκαταστάσεων παραγωγής, επεξεργασίας, ή/και αποθήκευσης από αρμόδιο μηχανικό.

4. Διάγραμμα ροής της διαδικασίας παραγωγής, επεξεργασίας, ή/και αποθήκευσης της επιχείρησης.

Μετά τους προβλεπόμενους ελέγχους υπογράφεται «σύμβαση ένταξης στο σύστημα ελέγχου» και καταχώριση της επιχείρησης στο Μητρώο Εγκεκριμένων Επιχειρήσεων ΠΟΠ-ΠΓΕ του AGROCERT.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην υπηρεσία μας, και στα τηλέφωνα 27610 24287 και 27610 22958, καθώς και στην ιστοσελίδα του AGROCERT (www.agrocert.gr  → Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης & Γεωγραφικής Ενδειξης)”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER