Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015 16:07

Σύσκεψη για το ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σύσκεψη για το ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια

Σύσκεψη εργασίας για τη βέλτιστη αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται στο κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων από την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συμμετείχαν βασικοί θεσμικοί φορείς του κλάδου των εισροών του πρωτογενούς τομέα (σπόροι, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές), υπό τον αναπληρωτή υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Παναγιώτη Σγουρίδη και των γ.γ. Δημήτρη Γελαλή και Χαράλαμπου Κασίμη.

Συμφωνήθηκε να εξεταστεί από κοινού ολόκληρη η αλυσίδα διακίνησης και να εντοπιστούν τα σημεία στα οποία μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις μείωσης του κόστους παραγωγής.

Από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου εκφράστηκε η βούληση για συστηματικούς ελέγχους στον τομέα των εφοδίων, ώστε να αντιμετωπιστούν παράνομες ελληνοποιήσεις και φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού. Παράλληλα, όπως δήλωσε ο κ. Αποστόλου, το υπουργείο, μέσω του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης θα συμβάλει: 1) Στην αύξηση των δαπανών έρευνας και καινοτομίας, έτσι ώστε να προωθηθεί η ανάπτυξη νέων αποτελεσματικών και ασφαλέστερων εφοδίων. 2) Στην αύξηση των δαπανών ενημέρωσης και εκπαίδευσης σχετικά με θέματα εισροών (άμεσα ξεκινά πρόγραμμα προβολής για τον πιστοποιημένο σπόρο). 3) Στην ένταξη ειδικής κατηγορίας εισροών σε περιβαλλοντικά και άλλα μέτρα (confusio, συνδεδεμένη σε νέες κατηγορίες σπόρου σποράς). Επιπλέον, εξετάζεται η ενεργοποίηση της κάρτας του αγρότη, με στόχο την αύξηση της ρευστότητας και την εξόφληση των εισροών σε 60 ημέρες.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER