Πέμπτη, 12 Μαϊος 2011 21:17

Η ΔΕΗ επανασυνδέει το ρεύμα στον ΓΟΕΒ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η ΔΕΗ επανασυνδέει το ρεύμα στον ΓΟΕΒ

Η ΔΕΗ επανασυνδέει το ρεύμα στο αντλιοστάσιο του ΓΟΕΒ στον Αγιο Φλώρο, μετά από δικαστική απόφαση, κι έτσι οι παραγωγοί της άνω ζώνης θα έχουν νερό για να ποτίσουν. Το ευχάριστο αυτό γεγονός όμως είναι προσωρινό, καθώς η ΔΕΗ θα πρέπει το επόμενο διάστημα να πάρει ένα σημαντικό μέρος από τα χρήματα που της οφείλονται, για να μην ξανακόψει το ρεύμα.
Αυτά τονίστηκαν σε χθεσινή σύσκεψη στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Χρ. Μαλαπάνη και με τη συμμετοχή αντιδημάρχων και προέδρων τοπικών κοινοτήτων της άνω ζώνης. Ο κ. Μαλαπάνης κάλεσε τους παραγωγούς που ποτίζουν και χρωστούν να εξοφλήσουν το χρέος τους, ενημερώνοντας ότι για το 2010 οφείλουν συνολικά 22.000 ευρώ αρδευτικά τέλη όλοι οι παραγωγοί σε Βαλύρα, Σκάλα, Πλατύ, Αγιο Φλώρο και Αρφαρά.
Στη συζήτηση που έγινε, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι για τελευταία φορά φέτος η Περιφερειακή Ενότητα θα βάλει 10.000 ευρώ για το ρεύμα -πληρωμή που δεν είναι νόμιμη-, ενώ 10.000 ευρώ θα βάλει και ο Δήμος Μεσσήνης.
Σημειώθηκε επίσης ότι προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία ΤΟΕΒ, ώστε να λειτουργήσει σωστά και οργανωμένα το κλειστό αρδευτικό δίκτυο της ΔΕΗ.
Στη συνάντηση παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι Καλαμάτας Ανδ. Καραγιάννης, Μεσσήνης Τ. Ηλιόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γ. Αργυράκης και Π. Αλευράς, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Βαλύρας Κ. Γεωργακόπουλος, Αρφαρών Κ. Φέστας, Πλατέος Γ. Τζαβάρας, Σκάλας Ν. Κανελλόπουλος, Αγίου Φλώρου Αναστ. Μπελογιάννη και ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Δ. Νάστος.

Αναστασόπουλος


Να αναλάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρωτοβουλία για να μπορέσει να λειτουργήσει φέτος το καλοκαίρι το αρδευτικό δίκτυο του ΓΟΕΒ Παμίσου, τόσο στην άνω όσο και στην κάτω ζώνη: Το αίτημα αυτό υπέβαλε ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη με τον οποίο συναντήθηκε την Τετάρτη στην Τρίπολη, παρουσία της θεματικής αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου.
Ο δήμαρχος ζήτησε, ειδικότερα, τη βελτίωση των υποδομών, για τις οποίες -όπως είπε- έχουν συνταχθεί μελέτες και υπάρχει μελετητική ωριμότητα. Αναφερόμενος δε στην άνω ζώνη -όπου το κλειστό δίκτυο είναι απόλυτα εξαρτημένο από τη ΔΕΗ- ο Στ. Αναστασόπουλος κάλεσε τον Π. Τατούλη να αναλάβει πρωτοβουλία και να δοθεί λύση. «Δεν πρέπει να τιμωρούνται οι οικονομικά συνεπείς καλλιεργητές, καθώς και οι νέοι που έχουν επενδύσει στη γη και στην κτηνοτροφία», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Μεσσήνης.
Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER