Παρασκευή, 13 Μαϊος 2011 14:56

Διαμαρτυρία Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων για φορολογική ρύθμιση που αφορά τις επιδοτήσεις

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του, στην φορολογική ρύθμιση της κυβέρνησης που δεν επιτρέπει την χρησιμοποίηση  του ποσού  της επιδοτήσεως  για  κάλυψη «πόθεν  έσχες».

Ετσι παρουσιάζεται το φαινόμενο ενώ  οι αγρότες  έχουν νομίμως αποκτηθέν εισόδημα δηλ το εισόδημα από τις επιδοτήσεις να μην  μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό, για οποιαδήποτε αγορά ή για οποιαδήποτε κάλυψη οποιουδήποτε τεκμηρίου.

Η διάταξη αυτή καθιστά αδύνατη την αγορά γης από αγρότες αφού  λόγω του καθεστώτος αντικειμενικής φορολόγησής τους, δηλώνουν υποχρεωτικά  χαμηλό εισόδημα. Το καθεστώς αντικειμενικής φορολόγησης ευνοεί  τους ετεροεπαγγελματίες του χώρου και όχι τους πραγματικούς αγρότες.

Επίσης είναι αδιανόητο να υπάρχει πόθεν  έσχες  στην αγορά γης από   αγρότες όταν αυτή η γη,  αποτελεί το βασικό εργαλείο  της δουλειάς  τους.

Οι ρυθμίσεις αυτές  εντείνουν τα τεράστια  προβλήματα   του αγροτικού πληθυσμού, ο οποίος στενάζει με την αύξηση του καλλιεργητικού κόστους και τις χαμηλές τιμές των προϊόντων.

Ζητάμε άμεση κατάργηση της άνω φορολογικής ρύθμισης και δυνατότητα χρήσης  του ποσού  των επιδοτήσεων  για την κάλυψη «πόθεν  έσχες».

Επίσης ζητάμε να εξαιρεθεί από το «πόθεν έσχες» το ποσόν που διατέθηκε για αγορά γης από αγρότη, ο οποίος θα την χρησιμοποιήσει  για την άσκηση  του  επαγγέλματός του.

 

 

 

Ο πρόεδρος                                  ο γραμματέας

Λ. Παπαχριστοφίλου                     Η. Μπουντουβάς

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER