Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015 07:52

Νέες προοπτικές για τους παραγωγούς: Τιμή και ΠΟΠ τα ατού του ελαιολάδου

Γράφτηκε από την
Νέες προοπτικές για τους παραγωγούς: Τιμή και ΠΟΠ  τα ατού του ελαιολάδου

Η πορεία των τιμών του ελαιολάδου αλλά και οι προοπτικές που διανοίγονται μετά την καθιέρωση του ΠΟΠ για όλο το νομό, αποτελούν νότα αισιοδοξίας για τους αγρότες της περιοχής.

Ολοι ευελπιστούν σε μια καλύτερη εξέλιξη για το βασικό προϊόν του νομού τα επόμενα χρόνια, ενώ εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία για τη νέα χρονιά.

Η τιμή του ελαιολάδου, παραγωγής 2014 - 2015, έχει σκαρφαλώσει αυτή την περίοδο στη Μεσσηνία στα 3,80 ευρώ το κιλό. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η ζήτηση έχει αυξηθεί και η τιμή του ελαιολάδου με οξύτητα 3 δέκατα έχει διαμορφωθεί στα 3,80 ευρώ, ενώ για τα 4 - 5 δέκατα στα 3,70 ευρώ. Η θετική αυτή εξέλιξη ευνοεί παραγωγούς και συνεταιρισμούς, που έχουν κρατήσει ποσότητες ελαιολάδου.

Ταυτόχρονα, ευρεία σύσκεψη για την επέκταση του ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτας σε όλη τη Μεσσηνία, πραγματοποιείται στην Περιφερειακή Ενότητα, στην αίθουσα "Παναγιώτης Φωτέας", αύριο στις 10 το πρωί. Στη συνάντηση, όπως έχει ανακοινωθεί, πρόκειται να συζητηθεί το πλαίσιο και η στρατηγική της Π.Ε. για την υλοποίηση των απαιτήσεων που τίθενται με την τροποποίηση των προδιαγραφών παραγωγής του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτας.


NEWSLETTER